120 години българско изкуство

120 години българско изкуство

79,91 лв.
С вкл. данък

120 години българско изкуство.
Съюзи, дружества и групи (1892-2012)

Книгата съдържа около 700 репродукции 
Година на издаване: 2013

Книгата се предлага и на английски език! Моля, уточнете в заявката на какъв език желаете да я получите.

Временно не е налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Изданието проследява процесите в художествения живот у нас от края на XIX до началото на XXI в.

Тя дава цялостен поглед върху развитието на изящното изкуство през годините и представя творбите на най-изявените български художници. Изданието ще е полезно както за специалистите в тази област, така и за всички любители на изобразителното изкуство в България и по света.

Луксозното издание съдържа около 700 репродукции, подробен справочен раздел и синтезирани текстове, които в хронологичен ред представят най-важните артистични събития от 1892 г. досега. Богатият визуален материал и пълнотата на съдържанието превръщат книгата в ценен източник на информация за историята и развитието на българското изобразително изкуство и неговите емблематични имена.

В екипа на изданието участват едни от най-изтъкнатите български изкуствоведи като Чавдар Попов, Ружа Маринска, Милена Георгиева, Борис Данаилов, Свилен Стефанов, Татяна Димитрова, Димитър Грозданов, Красимир Линков, Филип Зидаров и др. Книгата „120 години българско изкуство (съюзи, дружества и групи 1892-2012)“ се издава на български и английски език в лимитиран тираж.

Книгата е уникална по своя характер, тъй като в нея за пръв път се прави цялостен преглед на българското изобразително изкуство и неговото развитие.

"Тук за пръв път един читател може да хване една книга и да проследи десетилетие след десетилетие, дружество след дружество, групи и тенденции и да види цялото ново и съвременно българско изкуство в една книга. Ето това не се е случвало. Това е основното, което искам да кажа. Това е патосът на тази книга" - проф. Свилен Стефанов.

Нов