• Нов
  • Нов

До другия петък

14,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Петер Турини

Издателство: Black Flamingo

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 88

Тегло: 120 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Двама приятели, и двамата около 65-годишни, се срещат един път седмично в заведение, наречено „При чешкото посолство”. Те се познават от младостта си, били са заедно в интернат в някакъв провинциален град. По-късно единият е станал книжар, а другият е вече професор по романистика. Междувременно са загубили връзка помежду си, но от известно време се срещат отново всеки петък. Двамата разговарят за отминалите времена, коментират съвременните събития, спорят и се смеят, като често формулират твърде крайни мнения. Доцентът става все по-радикален и политически десен, книжарят защитава своите социални убеждения, но все повече ги губи под влияние на мрачната картина на света.

Под тази планина от изговорени думи се крие, без да е изговорена, но все по-доловимо, драмата от разочарованието от живота, както и страхът от стареенето, от болести, раздяла и смърт. В тази драма драматичното играе само допълнителна роля, но това е само привидно.

„До другия петък“ е най-новата пиеса на Петер Турини, в която той по своя специфичен начин разказва с много симпатия и ирония за двама души в края на техния живот.

9786192620400

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
16 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
120 гр.