• Нов
  • Нов

Българската история накратко. 150 значими личности

22,50 лв.
С вкл. данък

Автор: Ивомир Колев

Издателство: Българска история

Година на издаване: 2023

Издание: мекии корици

Брой страници: 424

Тегло: 600 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

150 значими личности представени по достоверен и увлекателен начин. Книгата представя 150 знакови личности, живели през някои от най-бурните исторически периоди - от средновековната българска държава до България в зората на демократичните промени.

На страниците ѝ намират място историите на някои от най-славните и добре познати личности, сред които цар Симеон, Паисий Хилендарски, Васил Левски, но и недотам известните Иван Асен III, Георги Пеячевич, Никола Станчев и други. С помощта на тази книга читателят не просто ще се запознае с основни факти от живота на фигури от родното минало, но и ще има възможност да научи повече за това какви са били като хора и какъв е техният принос към българската история.

Едно подходящо четиво за всеки, който тепърва се запознава с историята на България, както и за човек с познания в областта, решил да научи нещо ново или да си припомни забравени факти. Благодарение на разбираемия си език изданието би могло да е от изключителна полза и за децата в училищна възраст.

9786197688245

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
3 см.
Тегло
600 гр.