• Нов
  • Нов

Униформата на Ботев - разпродадена

13,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Николай Иванов

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 90

Тегло: 147 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

След сражението в Рашов дол черкезите, надвесени над мъртвия Г. Апостолов, намират в походната му чанта униформата на Христо Ботев. Тогава съчиняват версията, че те са героите, убили войводата, но лъжата е разкрита и ще прочетете:

За колко злато е продадена униформата на Ботев?;

Как е унищожено знамето на четата?;

Къде по пътя на отстъплението от последната битка е намерено укрито четническо злато, оръжие и др. подробности?;

Какви тайни укрива капитанът на „Радецки"?

Николай Иванов е роден във В. Търново. Завършил е Великотърновския университет. Автор е на книгите: „Георги Измирлиев“, „Литургия за непокорните“, „Георги Обретенов“, „Смъртта идва в петък“, „Апостолските времена“, „Избраникът“, „Последните дни на Ст. Стамболов“, „Едно пътуване на българи с Титаник“, „Нови факти за В. Левски и Ст. Стамболов“, „Щрихи към портрета на Ат. Буров“, „По следите на Велчова завера“, „Опожаряването на старобългарската библиотека в Търново“, „Разкрити документи за гроба и костите на Левски и Бенковски“, „Нови дока- зателства за гроба и костите на Левски и Бенковски“, „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски“, „Ролята на евреите за въоръжаването на Ботевата чета“, „Убиецът на Ботев. Нови архивни документи“ и „Нови документи за гроба на Ботев“.

През 1987 г. романът „Апостолските времена“ е удостоен с трета награда на конкурса за литературни произведения в Пловдив, посветен на 150 г. от рождението на В. Левски.

9786199215029

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
16 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
147 гр.