• Нов
  • Нов

Заедно в бъдещето. Програма за възпитание и развитие на деца от 4 до 7 години

22,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Павлина Мирчева

Издателство: Асеневци

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 236

Тегло: 315 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Програмата „Заедно в бъдещето“ е плод на 30-годишния педагогически опит на авторката, която прилага творчески великите идеи на световно признатите педагози и психолози. Пречупвайки през собствената си призма решенията, действията и ежедневните неотложни детски стремежи на бъдещото поколение за опознаването на този необозрим свят, авторката представя своя програма за работа с деца от 4 до 7 години в условията на съвременната детска градина. В теоретичен аспект представя природата на детското развитие и психологическите особености на децата в този възрастов период. Подчертава изключителната роля на ИГРАТА за цялостното развитие на детската личност! В практически аспект предоставя примерно годишно разпределение на образователното съдържание, организация на дневния режим, основавайки се на единството между психология и педагогика.

Развива идеите на Жак Делор за четирите стълба на образованието, подчертавайки неизменното ЗАЕДНО във взаимодействията на участниците в педагогическия процес. В програмата се придава особена важност на творческото майсторство на УЧИТЕЛЯ, който трябва да намери пътя към себе си и към всяко дете от групата. В практичен план се представят ТЕСТОВЕ ЗА УЧИЛИЩНА ГОТОВНОСТ, които дават информация за степента на развитие на детето, постъпвайки в училище.

Програмата е един скок в историята на съвременното предучилищно образование. ТЯ създава предпоставки за разгръщане на педагогическия потенциал, себеразвитие и самоусъвършенстване на съвременния учител, който е поставен пред множество предизвикателства в динамично променящото се общество.

Нека да се изправим пред предизвикателствата теоретично и практически подготвени пред децата на бъдещето! НЕКА „ЗАЕДНО В БЪДЕЩЕТО“ помогне да извадим и разберем айсберга на детската душа.

9786197586244

Информационен лист

Височина
21,5 см.
Ширина
14,3 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
315 гр.