Адските машини за желания на доктор Хофман

Адските машини за желания на доктор Хофман

20,00 лв.
С вкл. данък

Адските машини за желания на доктор Хофман

Автор: Анджела Картър
Година на издаване: 2010
Брой страници: 290
Корици: меки
Размери: 14х21 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анджела Картър (1940 -1992) е от най-радикалните британски писателки след Втората световна война. Романите й "Нощи в цирка" и "Мъдри деца", разказите-приказки от "Кървавата стая", са наричани от критиците "фантастична гротеска" и "модерна готика". През 2008 "Таймс" я поставя на десето място в класацията си на 50-те най-големи британски писатели след 1945.

Един ден в Града цялата публика на представлението на "Вълшебната флейта" е превърната в ято пауни. Така започва войната на диаболичния доктор Хофман срещу самата реалност, такава, каквато я познаваме.

Младият Дезидерио е от малцината, запазили разсъдъка си, защото на чудесата, фантомите и халюцинациите отвръща с неподправено отегчение. Но когато му възлагат секретната мисия да открие и ликвидира доктор Хофман, той приема, защото в съня си се е влюбил в неговата магнетична дъщеря. И Дезидерио тръгва на приключение, в което ще се сблъска със собствените си тайни желания, в един шеметен свят, разгърнат от Анджела Картър с размаха на Фройд, изяществото на Набоков, крайността на Сад и духа на 1960-те.

 

Съдържание:
Въведение
Градът под обсада
Полунощното имение
Речните хора
Акробатите на желанието
Еротичният пътешественик
Брегът на Африка
Изгубени в Мъглявинното време
Замъкът

9789549757439
Нов