Г-н Монк и мръсното ченге

Г-н Монк и мръсното ченге

12,00 лв.
С вкл. данък

Г-н Монк и мръсното ченге

Автор: Лий Голдбърг
Година на издаване: 2011
Брой страници: 328
Корици: меки
Размери: 13х20 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Маниакален. Гениален. Детектив

Капитан Стотълмайер разчита на страдащия от натрапчиво-обсесивно разстройство гений Монк да разрешава най-озадачаващите му случаи. Разбира се, Монк получава по-голямата част от похвалите и вниманието – но Стотълмайер няма нищо против това. Поне така твърди.

Капитанът обаче е леко обезпокоен. Когато е принуден да съкрати бюджета, именно таксите за услугите на Монк са сред разноските, които орязва. Монк дори предлага помощта си без заплащане, но на Стотълмайер такива не му минават.

Гениалният детектив не храни лоши чувства, а натрапчивата му мания е твърде силна, за да спре да разследва. Той дори се обажда с информация под фалшиво име. (В крайна сметка кой би се досетил кои са Ейдриън Смит, Ейдриън Джоунс и Ейдриън Браун?)

Но когато Стотълмайер е арестуван за убийството на друг полицай – с необорими доказателства срещу него – единственият, който може да докаже невинността му, е той: Ейдриън Монк. Тоест, ако Монк успее да превъзмогне някои потенциално парализиращи препятствия по пътя...
Искате да откриете как го прави Монк?

"Изстисках малко дезинфекционен гел в лявата длан на Монк и той разтри ръце толкова енергично, че можеше да запали огън.
Брадок го наблюдаваше, развеселен.
- Боже мой, вие наистина го правите. Мислех си, че е просто градска легенда.

Как му се плаща? – попита Брадок.
- Издават ми чек – каза Монк. - Сложен е в плик, но мога да ви уверя, че никой не ближе запечатващата лента, което, както всички добре знаете, е нехигиенична и отвратителна практика, упражнявана от психопати, дегенерати и лунатици.

В училище бях коронясан за крал на чудаците – не веднъж, а абсолютно всяка година в гимназията – заяви Монк. – Това е рекорд, който и до ден днешен никой не е счупил.
- Имаше ли много ученици, които искаха да бъдат короновани за крале на чудаците?
- Това е като да си крал на абитуриентския бал, само че по-хубаво. Не ти се налага да ходиш на никакви танци – каза Монк. – Дори не те канят.

Слейд се наведе към Монк.
- Прошепни ми го на ухото.
- Аз не шепна на ухо – каза Монк.
- Защо не? – попита Слейд.
- Мога случайно да вдишам ушна кал – каза Монк. И да умра.

Няма нищо и наполовина така освежаващо като това да си измиеш ръцете, да си изчеткаш зъбите, да промиеш назалните си пътища, да почистиш ушите си отвътре и да промиеш очите си. Готов съм да щурмувам света.

Да, има правилен начин и погрешен начин за миене на пода с парцал. Той включва изключително сложна техника, която, ако не се изпълнява точно по правилния начин, може да предизвика чума и загиването на цели цивилизации."

9789547831469
Нов