66° северна ширина

66° северна ширина

14,99 лв.
С вкл. данък

66° северна ширина

Автор: Майкъл Ридпат
Година на издаване: 2012
Брой страници: 476
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"66° северна ширина" е втората книга в поредицата за детектив Магнус.

През януари 2009 г. по време на демонстрация в центъра на Рейкявик малка група протестиращи се напиват, а след това излизат на улиците, където нападат и случайно убиват банкер, бивш приятел на един от тях. Смъртта официално е представена като самоубийство.

Осем месеца по-късно в Лондон е убит исландски банкер. Детектив Магнус работи с британската полиция по случая. Той открива връзка между смъртта на двамата банкери. Става ясно, че има заговор да се убиват хората, върху които исландците стоварват вината за икономическата криза в тяхната страна.

Междувременно Магнус прави и неприятни разкрития за неговото исландско семейство, които го отвеждат няколко поколения назад. Свързано ли е това със смъртта на неговия баща в Масачузетс, когато Магнус е бил студент?

Майкъл Ридпат е работил в продължение на осем години като брокер, преди да се откаже и да се отдаде на писането. Получава признание много бързо и се нарежда сред най-продаваните автори на трилъри във Великобритания и САЩ с поредицата си от финансови трилъри.

9789542928201
Нов