Три

Три

11,00 лв.
С вкл. данък

Три

Сборник със стихове

Автор: Николай Кучков
Година на издаване: 2013
Брой страници: 52
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Николай Кучков е роден на 21.05.1948 г. в град Мездра. Завършва Художествената гимназия в София през 1964 г., завършва Национална художествена академия за изящни изкуства в Хавана при проф. Сервани Кабрера Морено. Завършва монументална живопис във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов и проф. Никола Генов през 1973 г. Член е на Съюза на българските художници от 1978 г., член е на общество на художниците "Филипополис".

Първата му самостоятелна изложба е през 1979 г. От 1979 г. до 2003 г. участва в 11 самостоятелни и колективни изложби в Пловдив и София. Има участия и изложби в Холандия, Полша, Гърция, Германия, Унгария, Хърватия, Русия. Негови монументални творби красят сгради в Пловдив, Карлово, Тополово и Санкт Петербург. Картините му са притежание на Националната Художествена Галерия, Софийска Градска Художествена Галерия, Държавната художествена галерия - Пловдив, както и на частни колекции в България, Полша, Германия, Холандия, Хърватия, Русия и САЩ.

Носител е на награда "Пловдив" - 2000 г., за изобразително изкуство и наградата "Мечът на Ромфея" за 2000 г.

За Николай Кучков казват, че е много реалистичен, много поетичен и още повече иносказателен и афористичен. Не обича да се затваря в строгите рамки на дефинирания стил, а оставя въображението да води ръката му.
Кучков работи в областта на кавалетната и портретната живопис, сценографията, иконографията, приложната графика, илюстрацията и монументалната пластика. Изявява се успешно и в писането на стихове.

"Празно
беше
на
разсъмване
щъркеловото гнездо
отсреща.

Свърши едно вечно лято...

Свърши
с
тънък
аромат
на
дим,
дим
и
още,
още нещо." -
Из "Три"

9789544919160
Нов