Безплатен консултант

Безплатен консултант

14,00 лв.
С вкл. данък

Безплатен консултант

Сборник с разкази

Автор: Кърт Вонегът
Година на издаване: 2013
Брой страници: 304
Корици: меки
Размери: 14х21 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Кърт Вонегът (1922 – 2007) е автор на 14 романа, повечето от които стават бестселъри, както и на множество разкази и есета, в които социална сатира и черен хумор се преплитат със сюрреализъм и антиутопия.

Творбите на Вонегът, който често влиза в ролята на съдник на обществото, се превръщат в класика на американската контракултура, а авторът – в литературен идол. Измежду предпочитаните теми на Вонегът са дехуманизацията, породена от технологиите, а също сексуалността и насилието и митовете, свързани с тях.

Настоящият сборник съдържа 23 разказа, писани за популярни списания през 50-те и 60-те години на миналия век и обединени в отделна книга през 1999 година под заглавие "Кутийка за енфие от Багомбо".


Един от най-оригиналните гласове в американската литература. - San Francisco Chronicle

Tези разкази си струва да бъдат прочетени – те предоставят на почитателите му чиста проба Вонегът. - Entertainment Weekly

Вонегът е сатирик с голямо сърце и възторжен моралист. - The New York Times

Прекрасен сборник от комични истории, където наблюдаваме наченки на прословутия черен хумор на Вонегът, доразвит по-късно в най-добрите му романи. - Milwaukee Journal Sentinel

9789545974427
Нов