Вечната маска на смъртта

Вечната маска на смъртта

13,90 лв.
С вкл. данък

Вечната маска на смъртта

Автор: Пол Дохърти
Година на издаване: 2010
Брой страници: 296
Корици: меки
Размери: 20х13 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Трупове на зверски убити проститутки всяват смут по улиците на Рим, слуховете за злодеянията на убиеца с прозвище "Поругателя" достигат и до императорския дворец.

Когато Атий Енобарб, доверен човек на бившия император Максенций и преследвач на християни, е открит мъртъв във вилата си, император Константин решава да се намеси. Атий Енобарб е знаел много от тайните на християнската общност, когато привържениците на новата религия са били преследвани от закона – и не на последно място сред тях мястото на гроба на галилееца Петър, основателя на християнската църква. От вилата на убития е изчезнало ценно ковчеже, съдържащо сведения, важни за императора.

Отпадат подозренията, че Атий е бил "Поругателя" – но кой тогава е загадъчният убиец, явяващ се в облеклото на имперски офицер?

За да съхрани реда и спокойствието в империята на своя син, императрица Елена се обръща към своята довереница Клавдия. Клавдия трябва да открие кой е извергът, оставящ зад себе си разпорени женски трупове с извадено дясно око, да разкрие мистерията около убийството на Атий Енобарб и тайните на изчезналото ковчеже.

9789543650798
Нов