Български народни приказки

Български народни приказки

27,80 лв.
С вкл. данък

Български народни приказки

Година на издаване: 2012
Брой страници: 308
Корици: меки
Размери: 21х28 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Приказката разказвана от уста на уста, още от древни времена до наши дни, присъства най - вече като мил спомен от отминалото детство. Българската традиция на разказването й е свързана с домашното огнище, около което малки и големи, слушали в прехлас истории за нечувани същества, далечни царства и алегоризирани персонажи.

Хиляди са вариантите, под които са проучени и записани българските народни приказки, а през годините всеки следващ добър разказвач, е допълвал повествованието с нещо от себе си, което ни изправя пред невъзможността да обхванем богатството на българския фолклор.

Изданието, което държите в ръцете си, е част от този приказен свят, в който омайни самодиви, дветглави лами, безстрашни юнаци, щедри владетели и царски дъщери, оживяват пред вас, превръщайки ви във въображаем герой, готов да преодолее всички препятствия изпречели се на пътя му.И въпреки, че е невъзможно всички, истории разказани някога, да се съберат в един том, тук са включени онези от тях, които най - контрастно обрисуват характерните особености на българската народна приказка.

Вашите деца заслужават да им подарите вълнението, четейки им същите тези приказки, които някога са разказвали на вас.

9789549436372

Информационен лист

Тегло
0.45
Страници
247
Корица
Твърда
Нов