National Geographic: Историята на Иисус

32,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Жан-Пиер Исбутс

Издателство: National Geographic

Година на издаване: 2022 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 112

Тегло: 700 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Историята на Иисус“ е хроника на зараждането на християнската цивилизация от времето на Древен Рим

Евангелията на Новия завет описват живота на Иисус от Назарет, от раждането му във Витлеем и пътуванията му през Галилея до процеса и смъртта му в Йерусалим. „Историята на Иисус“ навлиза още по-дълбоко в историята на неговия живот, следвайки пътя му през Светите земи чрез специално създадените карти от картографите на National Geographic. Книгата вдъхва живот на ключови библейски обекти, благодарение на най-новите археологически и исторически открития. Спиращи дъха фотографии и уникални артефакти от епохата допълват очарователния текст, а страничните ленти обогатяват съдържанието с факти за епохата, евангелистите и поклонниците.

Тази завладяваща и красива книга проследява пътя на Иисус от Витлеем до Назарет и неговия „мисионерски триъгълник“ между Долна Галилея, Декаполис и в крайна сметка пътуването му до Йерусалим, Гетсиманската градина и Голгота. Но „Историята на Иисус“ не само осветява основните моменти от живота му, а също така представя героите и събитията, които оформят неговото пътуване и в крайна сметка го превръщат в една от най-известните личности, които светът някога е познавал.

От „Историята на Иисус“ ще научите какъв е бил животът в едно земеделско общество в Долна Галилея от I век пр.н.е. Ще съпреживеете напрежението между гръко-римския градски начин на живот и религиозните еврейски общности, което поради географското си местоположение е особено изразено в Долна Галилея. Ще научите за опустошителното въздействие на данъчните режими на Ирод и последвалото римско данъчно облагане, базирано на преброяване на населението и масовото разселване на еврейското селячество. Завладяващи елементи от тази книга включват цитати, приписвани на Исус, исторически данни, извлечени от еврейски източници като Мишна и римски източници като Йосиф Флавий - авторът на “Юдейската война” (около 75 г.), ключови факти и проницателен основен текст.

Разкошно илюстрирано със стотици великолепни снимки, артефакти и карти, луксозното колекционерско издание с твърди корици „Историята на Иисус” на National Geographic има място във всяка добра библиотека.

Първа глава: Светът на Иисус

Регион, доминиран от една мощна суперсила - Рим;

Втора глава: Ранни години

Детство в селце в затънтена провинция;

Трета глава: Проповедите

Иисус събира учениците и разпространява новината за новото царство;

Четвърта глава: Страстите Христови

Разочарован от Гагилея, Иисус се насочва към Йерусалим;

Пета глава: Християните

Нова вяра възниква и се разпространява въпреки преследванията;

Шеста глава: По неговите стъпки

Християните в миналото и сега. Открийте вдъхновение на местата, където е бродил Иисус.

9789543994632

Информационен лист

Височина
28 см.
Ширина
21,5 см.
Дебелина
4 см.
Тегло
700 гр.