Как да се справим с вредни привички и зависимости

Как да се справим с вредни привички и зависимости

12,00 лв.
С вкл. данък

Как да се справим с вредни привички и зависимости

Петър Иванов

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Как да се справим с вредни привички и зависимости

Петър Иванов

 

Тази книга е посветена на проблем, който определено има изключително голяма обществена значимост, защото вредните привички и зависимостите засягат голяма част от българското население.
Освен това съществуват ясни тенденции някои от тях да обхващат все по-големи сегменти от обществото, особено младите хора.

В същото време липсват методически инструкции за превенцията и за терапията на тези психични страдания, които да могат да се ползват в практиката.

В книгата, която представлява практическо ръководство за работа с пациенти, са разгледани и въпросите за същността и проявите на всяка една от включените дванадесет вредни привички и зависимости; разглеждат се характерните особености на протичането на страданието; факторите и причините, които обуславят неговата поява и развитие като психичен проблем; описват се евентуалните лоши последствия; представят се най-добрите начини на диагностициране (включително и за диференциална диагноза, където е необходимо) и най-ефективните за българските условия възможни методи за психотерапия.

Особено внимание е обърнато на тези методи, спрямо които има натрупан психотерапевтичен опит и е доказано, че резултатите от лечението са добри.

Във всички конкретни случаи се отчитат реалните обстоятелства у нас в сферата на психичното здраве и действителните възможности за ефективна психотерапия.

Размери: 13.00x20.00
Брой страници: 168
Корица: Мекa

 

9789549664140
Нов