Косово. Отложената независимост

Косово. Отложената независимост

10,00 лв.
С вкл. данък

Косово. Отложената независимост

Реймонд Детрез

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Косово. Отложената независимост

Реймонд Детрез

 

Книгата проследява историята на Косово от Ранното средновековие до наши дни, като поставя акцент върху събитията от последните две десетилетия. Корените на днешните конфликти са потърсени в съзнателно градените националистически митологии, в политическата пропаганда, в неадекватните действия на международните организации. Авторът не взима страна, не предлага готови рецепти и не заема менторска позиция, а се стреми да помогне на читателите да осмислят бурно протичащите събития.

Раймонд Детрез е водещ белгийски българист и балканист, който търси аналогии на наблюдаваните процеси и в своята родина, а и на други места в Европа.

Нидерландското издание на книгата "Косово. Отложената война" (1999) се радва на голям интерес в Холандия и Белгия и се превръща в основният източник за осмисляне на процесите в областта, а и в Западните Балкани като цяло. През 2004 г. трудът е публикуван и на албански в Тирана.

Българското издание е допълнено с анализ на събитията от началото на XXI век и е насочено специално към българската публика.

 

Страници:264
Корици:меки
Размери: 21x14

9789545330780
Нов