Разпилени светлини

Разпилени светлини

7,00 лв.
С вкл. данък

Разпилени светлини

Лилия Минева

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Разпилени светлини

Лилия Минева

 

Лилия Минева е родена в гр. Пловдив. Юрист е. Произхожда от семейство лекари.
Завършва Юридическия факултет на Софийския университет и се дипломира през 1953 г. Защитава дисертация по гражданско право. Кандидат е на юридическите науки.
Работи като адвокат, юрисконсулт, арбитър и заместник главен арбитър в Държавния пловдивски арбитраж. Лилия Минева споделя:
"От позицията на натрупания опит в професията, проглеждах чрез проблемите на хората, които защитавах като адвокат. В моя личен живот също трябваше да се справям с това, което ме спохождаше."
И още: "Литературата винаги е била в сърцето ми. Бях ученичка. Учителката по пеене написа музика по мое стихотворение и то стана химн на класа ни. Каквото и да работех, намирах време да пиша - стихотворения, а след това есета, приказки."
2001 г. ИК "Светлоструй" публикува книгата с приказки "Горски свят", а през 2003 и 2004 г. издателство "Захарий Стоянов" пуска на книжния пазар двата сборника с приказки "Малката рибка и могъщия кит" и "Най-малката капчица".
Романът "Разпилени светлини" е следващата книга на Лилия Минева. Тя споделя истините, до които е достигнала през извървения път от 1948 г. до началото на 1989 г.

 

Размери: 13.00x20.00
Брой страници: 440
Корица: Мекa
9789548248730
Нов