Звезден пратеник. Цивилизацията, погледната от Космоса

19,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Нийл Деграс Тайсън

Издателство: Изток-Запад

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 240

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Звезден пратеник“ е призив цивилизацията ни да се пробуди. Хората вече не знаят на кого и в какво да вярват. Сеем омраза към другите, изхождайки от онова, което мислим за вярно или което ни се иска да бъде вярно, без значение какви наистина са нещата. Културните и политическите фракции се борят за душите на общности и цели народи. Загубили сме от поглед ориентирите, които показват каква е разликата между факти и мнения. В проявите на агресия сме бързи, а в тези на доброта – бавни.

Първият поглед от Космоса към нашия свят обуздава егоистичната ни самонадеяност – посланията от звездите принуждават хората да преосмислят отношението си един към друг, към Земята и Космоса. В противен случай рискуваме да повярваме, че светът се върти около нас и нашите мнения. „Звезден пратеник“ е антидот срещу това – той ни предлага начини, по които да пренасочим нашата емоционална и интелектуална енергия, да я помирим с биологията, химията и физиката и с това, което те ни казват за познатата ни вселена.

„Звезден пратеник“ преформулира някои от най-обсъжданите спорни въпроси на нашето време – войната, политиката, религията, истината, красотата, пола, расата, всички тези изкуствени бойни полета, пръснати из живота ни – и ги предлага на читателя по начин, който укрепва решимостта ни да служим на цивилизацията.

Нийл Деграс Тайсън

9786190112273

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
200 гр.