Генетика в задачи. Решени тестове и задачи

30,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Гинка Генова, Меглена Китанова

Издателство: УИ "Св. Климент Охридски"

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 384

Тегло: 400 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Сборникът „Генетика в задачи. Решени тестове и задачи“ е разделен на 13 части, които покриват основните области на класическата и съвременната генетика. Всяка от тези части започва с теоретични основи на учебното съдържание на раздела, онагледени и изяснени със задачи и подробно обяснени решения (първа част). Всеки раздел цели изясняването на основните понятия и концепции, както и подходите за решаване на генетични казуси, свързани с тях.

Задачите, които са включени в първата част са групирани по теми и с примери както от класическите моделни организми (дрозофила, грах, стопански видове), така и от генетика на човека, молекулната и популационна генетика, които могат да се разглеждат последователно или по раздели, които в момента се изучават или са от интерес за читателя.

Във втората част на сборника са включени готови тестове за самостоятелна подготовка, за които са дадени верните отговори и които читателите могат да използват за упражняване и затвърждаване на знанията. Тази част би могла да се използва и от учители при подготовка на тестове в различни варианти за писмено изпитване.

„Генетика в задачи. Решени тестове и задачи" е едно уникално за българския пазар учебно помагало, което с успех би могло да се ползва от много широка аудитория: студентите от всички специалности, изучаващи генетика в Биологическия факултет на СУ, в това число и за студентите по фармация (като основа на курса по Биология), за студенти по хуманна и ветеринарна медицина от други ВУЗ, а също и за гимназисти с разширен интерес към генетиката, кандидат-студенти, учители и преподаватели, както и в подготовката за областни и национални кръгове на състезания и олимпиади по биология и здравно образование.

Общо сборникът съдържа над 700 решени задачи и тестове от най-важните области на класическата и молекулната генетика, което го прави единствен по рода си на книжния пазар в България. Това е едно много ценно помагало, което би било отлично и полезно допълнение на всяка учебна библиотека.

От доц. д-р Таня Топузова-Христова,

катедра Клетъчна биология и биология на развитието,

Биологически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

9786954075774

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2,5 см.
Тегло
384 гр.