Йероглифите на вдъхновението говорят от Тракия

Йероглифите на вдъхновението говорят от Тракия

9,00 лв.
С вкл. данък

Йероглифите на вдъхновението говорят от Тракия

Автор: Тодор Йотов, Боряна Рачева - Йотова
Година на издаване: 2012
Брой страници: 200
Корици: меки
Размери: 14.10х20 см

Временно не е налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Какво е вдъхновението?
Притежава ли то единна същност за всеки от нас и във всяка човешка цивилизация?
Казваме, че вдъхновението ни спохожда, но може ли то да бъде призовано в живота ни?
Има ли вдъхновението "характер" и "предпочитания", съществуват ли характеристики и избори при човека, при които то се проявява?
Носили и ползвали ли сме това разбиране през вековете и къде е закодирано то?
Дали в срещата на научно и мистично познание от древността до днес ще открием ключ към живот на вдъхновение и творчество?

Използвайки подхода на трансцендентната наука и така обединявайки находки в областите история, психология, културология, изкуствознание, теология и др., книгата започва издирването си 6000 години пр. н. е. в най-древната цивилизация на Тракия, минава през Микена, Миной и Египет, и кулминира в християнското наследство, продължаващо да се разгръща и до днес, като дешифрира повтаряемо срещаните седем йероглифа на образното слово Човек, които го трансформират в съд на вдъхновение, т. е. в творец. Резултатите от направеното за целта на книгата изследване показват как тези архетипни пози - слово влияят на човешките преживявания и състояния и имат статистически значима взаимовръзка с вътрешно - присъщи състояния на висока креативност и вдъхновение, така както са познати на съвременната психология. Оглеждането на научните наблюдения в съкровищницата на духовната практика на познатите ни цивилизации, ни отвежда надълбоко в самите нас, предефинира собствените ни хоризонти в много измерения на живота и ни призовава да вдъхнем по нов начин - да направим място на изява на творческите си потенциали още днес.

 

За авторите:

Тодор Йотов е роден през 1976 г. и има над 30 години практика в откриване на вдъхновението. В София придобива степените Магистър по класическо пеене и магистър по стопанско управление, а през 2007 г. се дипломира и като магистър по финансов инженеринг от Университета в Карлсруе, като и до днес практикува във всяка една сфера, в която се е квалифицирал. Тодор придобива опит като финансов консултант на инвестиционни посредници в немско - говорящите страни и има 14 години опит като предприемач - към момента е директор на иновативна софтуерна компания. Владее пет чужди езика и освен професионалния си опит в областта на финансите и предприемачеството, има над 15 години практика в драматични театри, опит на оперната сцена, и още в юношеските си години печели международни награди в различни области на сценичното изкуство. Баща е на три деца. Тодор започва обучението си в Института по Транцендентна Наука през 2006 г. под ръководството на д-р Стефан Гайд и през 2011 г. защитава магистърската си степен.

Боряна Рачева - Йотова е родена през 1976 г. и още от дете е провокирана от невидимата връзка между науката, изкуството и преживяванията на душата. В първото си вдъхновение се отдава на балетното изкуство и професионалното й обучение започва в Училището при Болшой Театър в Москва, като през цялото време е насърчавана от родителите си да се развива равностойно и в областта на математиката. Боряна е Бакалавър по Бизнес администрация, Магистър по Вероятности и Статистика от СУ "Св. Климент Охридски" и Доктор по Естествени науки, специалност Статистика от LMU, Мюнхен с над 20 научни публикации в областта на финансовото моделиране. Продължава обучението си в ИТН. Съавтор е на 4 американски патента в областта на финансите и основава, заедно с баща си д-р Светлозар Рачев, софтуерна компания, с чийто екип над 10 години откриват заедно вдъхновение дори в трудностите, привличат най - взискателните си клиенти и печелят награди за иновативност и продуктово лидерство в Европа и САЩ. Боряна твърди, че продължава да търси красотата и учи танца Белия лебед навсякъде - в полетата на мисълта, в молитвата, в любовта...Майка е на три силно копнящи деца, в които с радост отсега вижда разгръщащата се сила на вдъхновението.

9789549184754
Нов