Правен режим относно лицата с психически увреждания

Правен режим относно лицата с психически увреждания

14,00 лв.
С вкл. данък

Правен режим относно лицата с психически увреждания

Автор: Дарина Зиновиева, Нина Гевренова
Година на издаване: 2012
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Административноправни, трудовоправни, социалноправни и други правни аспекти.

Правният режи, свързан с управлението на здравеопазването и социалните гризи по отношение на лицата с психически увреждания, има специфики, които го различават от общия правен режим, поради което можем да говорим за специална правна уредба спрямо общата.
Причината за създаване на специално законодателство е свързана с особеностите на симптомите при заболяванията на тези лица, които оказват въздействие дори за кратък период върху тяхното социално поведение, от една страна, и от друга страна - върху дееспособността им в определени случаи.

Нуждата от специален правен режим се обуславя и от правоотношенията между лицата с такива увреждания и другите членове на обществото.
тези отношения проявяват своите юридически усложнения и поради необходимостта от опазване здравето на лицата с увреждания чрез доброволно или в определени случаи задължително лечение.
В същото време тези лица са и обект на специалната държавна закрила с оглед на социализацията им и невъзможността в определени случаи да защитят своите права.

Това са най-общо причините, поради които съществуват специални правни норми, регламентиращи обществените отношения, свързани с диагностиката и лечението им, както и специални правни норми, уреждащи други въпроси от правния им статут.

9789542810858
Нов