Първият закон - комплект от 3 книги

Първият закон - комплект от 3 книги

58,00 лв.
С вкл. данък

Първият закон - комплект от 3 книги

Първият закон - книга 1: Гласът на острието
Първият закон - книга 2: Преди да увиснат на въжето
Първият закон - книга 3: Последният довод на кралете

Автор: Джо Абъркромби 
Година на издаване: 2010/2011/2011
Брой страници: 480/520/544

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Логън Деветопръстия, инквизитор Санд дан Глокта, капитан Джизал дан Лутар, Първият магус Баяз – това са имена, които ще обогатят списъка с колоритни и многопластови герои на любителите на фентъзи. Около тях се гради трилогията "Първият закон" - едно приключение в брилянтно замислен свят, който едновременно плаши и очарова.

 

Първият закон - книга 1: Гласът на острието:
Джо Абъркромби, представител на новото поколение във фантастичния жанр, бива наречен "Гай Ричи на фентъзито" поради реализма, хумора, насилието и неповторимата атмосфера в романите си. "Гласът на острието" е първата част от трилогията "Първият закон". С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандърсън.

Преди 6 години се залових да пиша класическата си фентъзи трилогия – исках да се получи нещо откровено и реалистично, което да представя живи и убедителни герои; да е вълнуващо, без да е неправдоподобно; да е забавно, без да е палячовщина; нещо непредвидимо. Исках да изградя свят, в който магията е опасна, а насилието - още повече, в който (също както в нашия свят) доброто и злото са навсякъде. Преди всичко обаче се залових да създам една чудесна фентъзи история, която да кара страниците да се обръщат сами и да забавлява читателя. Много се вълнувам, че „Гласът на острието“ и продълженията й скоро ще станат достъпни за пръв път и на българските читатели. Надявам се да ви хареса. Мисля, че ще ви хареса...

"Джо Абъркромби сграбчва традициите на класическата фентъзи история и ги захвърля в канавката - по най-добрия възможен начин." - сп. "Тайм"

 

Първият закон - книга 2: Преди да увиснат на въжето:
Как се защитава един цял град, подложен на обсада, когато врагът те превишава многократно по численост, а от твоята страна на стената виждаш само предатели? Инквизитор Глокта не би се поколебал да побегне, ако нямаше онзи неприятен проблем с ходенето... Същевременно най-некадърният командир от армията на Съюза получава командването на най-зле обучената и екипирана дивизия в Англанд, но иронията на съдбата не свършва с това просто да го постави в грешния момента на грешното място.

Първият магус повежда странна група от авантюристи през руините на миналото. Най-мразената жена от южния континент, най-страховитият мъж от Севера и най-арогантният победител в Турнира, който Съюзът някога е виждал, трябва да намерят начин да изпълнят грандиозния му замисъл, без преди това да се избият помежду си. Тайните от миналото ще бъдат разбулени. Кървави битки ще бъдат спечелени и изгубени. На заклетите врагове ще им бъде простено... но не и преди да увиснат на въжето.

"Саркастична и изпълнена с блестящо изградени образи. Превъзходна както и предшественика си - "Гласът на острието", "Преди да увиснат на въжето" се обръща към цинизма в човешката природа. Горещо ви я препоръчваме." - Джон Бърлин, "ЕсЕфРевю"

 

Първият закон - книга 3: Последният довод на кралете:
Краят наближава. Но изходът на войната в Севера е все така неясен. Кралят на северняците отстоява здраво позициите си и само един човек е в състояние да го спре. Най-добрият му приятел и най-стар враг: време е Кървавия девет да се завърне у дома. Убеден, че начинанието не си струва болката и страданието, Джизал дан Лутар е готов да се откаже от преследването на слава и почести и да се оттегли от войнишкия живот, за да заживее с любимото момиче. Любовта обаче се оказва не по-малко болезнена, а славата има онзи неприятен навик да връхлита, когато човек най-малко я очаква. Далеч от бойното поле, в столицата на Съюза, тече друга битка. Без остриета и брони, но не по-малко жестока и кървава. Дните на бляскави кавалерийски атаки са отдавна зад гърба на началник Глокта, но за негов късмет в тази война оръжието в ръка не е от значение. С изнудване, заплахи и мъчения той е не по-малко смъртоносен. Престолът на върховния крал на Съюза се клати. Останалият без наследници Гуслав V е на смъртно легло и над кралството надвисват нови заплахи - селячеството се бунтува, а главите на благородническите фамилии протягат алчни ръце към короната. Спасяването на света е в ръцете на Първия магус.

С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Джо Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Джордж Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандърсън.

Нов