Изкуството да бъдем родители - комплект от 3 книги

Изкуството да бъдем родители - комплект от 3 книги

36,00 лв.
С вкл. данък

Изкуството да бъдем родители - комплект от 3 книги

Изкуството да бъдеш родител
Изкуството да бъдеш баща
Изкуството да бъдем баба и дядо

Автор: д-р Фицхю Додсън, Пола Рубен
Брой страници: 320/396/248
Корици: меки
Размери: 13х20 см

Временно нее налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Когато се появи бебе в семейството всички участват в грижите за него. Предлагаме ви един тематичен комплект за майки, бащи, баби и дядовци!

Изкуството да бъдеш родител:
Трябва ли да оставим детето да плаче?
Можем ли да го напляскаме?
Как да се справим с истеричните му кризи?
По какъв начин да развием въображението и интелигентността му?
С какви средства да му помогнем да стане щастлив и отговорен индивид?

Тези въпроси и още много други намират отговор в “Изкуството да бъдеш родител” - истинско практическо ръководство за отглеждане и възпитание на децата и най-известна книга на д-р Фицхю Додсън, превърнала се за съвременните родители в това, което беше д-р Спок за родителите от петдесетте години на миналия век.
Проследявайки развитието на детето от раждането му до края на петата година, д-р Додсън дава на читателя многобройни съвети, произтичащи от постиженията на науката и от придобитите знания за психологията на детето, както и от обикновения здрав разум, като наред с това заявява:
Любовта на майката към детето и е по-важна от всяка научна документация. Любовта на майката към детето и е по-важна от всичкия здрав разум, който би могла да прояви, докато го отглежда. Вслушвайте се в гласа на сърцето! Някой ден може да се поколебаете пред поставен от детето ви проблем. Тогава науката и здравият разум ще ви подскажат едно, а сърцето ви друго. Вярвайте на сърцето си!

Д-р Фицхю Додсън (1923-1993) - световноизвестен американски психолог, преподавател и писател започва кариерата си като свещеник, преди да се отдаде изцяло и до края на живота си на децата, тяхното отглеждане, възпитание и лечение. Баща на три деца, практикуващ детски психиатър, собственик и ръководител на детско училище в Калифорния, член на повече от десет научни асоциации, той популяризира огромния си опит в книги като "Изкуството да бъдеш родител", "Изкуството да бъдеш баща", "Всичко зависи от първите шест години", "Как да приучим децата си към дисциплина", "Да обичаме, без да позволяваме всичко" и много други, издавани в милионни тиражи по света и станали настолни на поколения родители.

 

Изкуството да бъдеш баща:
Настоящата книга не е само гола теория. Тя съдържа илюстративен материал, заимстван от живота на самия д-р Додсън и на неговото семейство, както и от огромната му клинична практика. Комичните моменти са представени по един задушевен и откровен начин, който улеснява прочита на книгата.
В нея впрочем има толкова много информация, че един баща може да се обезсърчи, да се почувства виновен, да реши, че не обръща достатъчно внимание на детето си, като не изпълнява съветите в нея. Сигурен съм, че не такива са намеренията на д-р Додсън. Той би желал бащата да използва наученото в нормалното ежедневно общуване с детето му. Би желал бащата да каже: "Хубаво е да се прочете тази книга и е добре да знам, че ще ми е под ръка винаги, когато ще имам нужда от съвет."
Към това може да се прибави само възторжената оценка на българските читатели, оценили в двете му издадени у нас книги опита и човещината на един отличен терапевт и голям педагог.

Д-р Додсън е високо ценен не само от своите читатели, но и от колегите си. Ето какво казва за книгата му "Изкуството да бъдеш баща“ д-р Ричард Гарднър, доцент по детска психиатрия в Колумбийския университет, Ню Йорк:
"Въпреки че днес жените вече се изявяват в области извън домашния кръг, все още не се слага ударение върху нуждата от промяна в ролята, която мъжът трябва да поеме в семейната среда. За първи път книга като тази, написана специално за бащите (защото повечето автори на подобни ръководства ги пишат само за майките), ще запълни един отдавна съществуващ вакуум."

 

Изкуството да бъдем баба и дядо:
Библията на бабите и дядовците

С много разбиране, съпричастност и здрав разум и опирайки се на своя богат професионален опит, в тази книга д-р Фицхю Додсън предлага безценните си напътствия за едно от най-важните, но и пренебрегвани звена във веригата на детското развитие – ролята на дядото и бабата. Тук е всичко, което те трябва да знаят и правят в тази си роля, за да дадат своя неповторим принос в емоционалното и интелектуалното израстване на внуците си.

Пълна с ясни и конкретни съвети за всяка ситуация и етап от развитието на детето, „Изкуството да бъдем баба и дядо“ е книга, от която бабите и дядовците ще научат:какво в повече от родителите могат да предложат на детето
как да избягват конфликти с родителите при отглеждането на децата
колко и каква дисциплина трябва да налагат
как да помогнат на детето при развод и/или смърт в семейството
как да осигурят идеалното гостуване на детето
и много други неща...

Нов