Вселената,  Растения, водорасли и гъби,  Еволюция и Генетика

Вселената, Растения, водорасли и гъби, Еволюция и Генетика + безплатна книга Теория на хаоса

79,21 лв.
С вкл. данък

Вселената + Растения, водорасли и гъби + Еволюция и Генетика

Енциклопедия Британика

+ безплатна книга Теория на хаоса

 

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Вселената + Растения, водорасли и гъби + Еволюция и Генетика

Енциклопедия Британика

+ безплатна книга Теория на хаоса

 

ЕДНОКРАТНА ПРОМОЦИЯ

 

ВСЕЛЕНАТА

Том 1

В тази книга ще намерите историята на Космоса, описана и илюстрирана с поразително красиви изображения, показващи в детайли как е възникнала Вселената, каква е природата на светлините, с които е обсипано нощното небе, и какво ни очаква в бъдеще.

Ще откриете как слънцата, които обитават Космоса, се раждат и умират, какво представляват тъмната материя и черните дупки и къде се намираме ние самите в този необятен простор.

Изображенията и илюстрациите, които придружават текста, ще ви бъдат полезни в изучаването и разбирането на същността и структурата на всички видими и невидими обекти, формиращи познатата ни част от Вселената. С помощта на звездни карти ще опознаете и съзвездията – групите звезди, които още от древността са служили на хората за навигация и изработка на календари.

Без значение къде ще разтворите тази чудна книга, нейните страници ще поставят в ръцете ви Вселената и нейните тайни.

 

РАСТЕНИЯ, ВОДОРАСЛИ И ГЪБИ - Илюстрована Научна Енциклопедия

Том 2

Кои са били първите растения, появили се на Земята? Как те са помогнали на голата скала да се превърне в почва?

Ще намерите всичко това и още много на страниците на тази книга, която включва невероятни снимки и илюстрации, даващи поглед навътре към сърцевината на дърветата, функциите на растителните тъкани и проводящите съдове на листата. Растенията са тясно свързани с  живота на Земята – без тях той би бил невъзможен. Благодарение на фотосинтезата те ни снабдяват с храна, кислород, лекарства, дървесина, смоли и много други незаменими материали. Почти магически е процесът, при който растенията превръщат слънчевата светлина във въглехидрати като захарите и скорбялата. Чудесно е да разберем как един неподвижен организъм се е научил да се възползва максимално от енергията, която получава от Слънцето, и едновременно с това е открил механизми за справяне с предизвикателствата на заобикалящата го среда.

Ще бъдете изненадани да научите защо растенията влагат толкова усилия и енергия в производството на своите цветове. Ще опишем за вас в детайли, стъпка по стъпка, как протича тяхното оплождане.

В тази книга е включен пълен исторически обзор на растенията, както и описание на основните им разлики с водораслите и гъбите.

ЕВОЛЮЦИЯ И ГЕНЕТИКА - Том 3

Кога се появяват хората? Кое ни прави различни от животните? Как се е развил езикът? Защо дешифрирането на човешкия геном е толкова важно? Настоящата книга предлага отговори на тези и много други въпроси, отнасящи се до загадките и чудесата на човешката еволюция.

Ще откриете информация и за последните открития, свързани със структурата на ДНК – молекулата на наследствеността, отворили нови области на научното познание и практика. Те допринасят за напредъка на клиничната и съдебната медицина и поставят нови въпроси за произхода на живота и посоката на човешкото развитие. Разгадаването на човешкия геном е важно не само за опитите да се обясни защо сме тук и за изучаването на еволюционното ни минало, но и дава шанс да променим бъдещето си.

Тази удивително илюстрирана книга ще ви запознае с историята на човешкия стремеж към себепознание. Ще научите отговорите на много успешно разгадани от науката загадки – познание, позволило на човека да контролира и променя света, в който живеем. Свят, чието научно, технологическо, художествено и индустриално развитие ни удивлява, а понякога и плаши. Ще научите и за трудностите – минали и предстоящи – които ни карат да задаваме още и нови въпроси и да търсим отговорите им чрез нови методи и в нови области на науката.

Не чакайте повече! Разлистете страниците и се насладете на тази книга, която може да се окаже начало на едно завладяващо приключение в света на науката.

 

ТЕОРИЯ НА ХАОСА

Джонатан Раб

трилър

Най-опасният документ, който е писан някога, трябва да бъде намерен! А времето изтича...

Сред академичните среди отдавна се мълви, че един монах от шестнадесети век - Айзенрайх, е надминал далеч Макиавели. Той измислил гениален план за световно господство, толкова опасен, че папата заповядва да го убият, за да се потули цялата работа...

Но трудът на Айзенрайх - "За върховенството", оцелява. Някои учени дори вярват, че Третият Райх е притежавал копие от документа. Когато обаче надупченото от куршуми тяло на младо момиче е открито в щата Монтана и последната дума преди смъртта й е "Айзенрайх", изведнъж с ужасяваща яснота се разбира, че не само документът е истински, но и някой се опитва да използва този експлозивен къс история в края на двадесети век...

Смъртоносният документ е същината на „Теория на Хаоса” - смразяващ автентичен трилър, който ви държи в напрежение до последната страница. В него се описва глобалната интрига и политическа конспирация, която следва отчаяното търсене на митичния ръкопис, който би предизвикал наистина ужасяващи последици за нашия модерен свят...

.....................................................................................................................................................

Най-новата поредица на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТАНИКА на български език: ИЛЮСТРОВАНА НАУЧНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ

Всеки том е с параметри:

Корица Твърда
Страници 96
Размери 22 / 28 см.
Тегло 0.637 kg

 

Разлисти всяка една енциклопедия...

 

 

p

Нов