• Нов
  • Нов

Колекция „Антъни Бурдейн“ + подарък Подарък - Халба Антъни Бурдейн

95,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Антъни Бурдейн, Лори Уливър

Издателство: Кръгозор

Година на издаване: 2024 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 400 + 319 + 504

Тегло: 1295 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Милионите му почитатели мислеха, че го познават – „той е гласът на света“, той е „човекът, който имаше най-великата работа и най-великия живот“.

Преоткрийте Антъни Бурдейн в една биография, в един автобиографичен роман и в един кулинарен атлас!

А за пълно кулинарно изживяване получавате подарък - Халба с цитат.

Колекция „Антъни Бурдейн“ включва:

„Антъни Бурдейн: Разказаната биография“;

„Поверително от кухнята“;

„Кулинарни пътешествия“.

Антъни Бурдейн: Разказаната биография 

За първи път в тази книга авантюристът, който показа на милиони вкуса на живота и чистата наслада, оживява като истински пълнокръвен човек. Човек изтъкан от противоречия – космополитен и интровертен, забавен и саркастичен, прям и много пъти циничен, изключително харизматичен и едновременно с това социално непохватен. Човек, който преследва славата, докато бяга от нея. Понякога самотен, често в битка с вътрешните си демони.

Авторката разговаря със семейството му – брат му, покойната му вече майка, двете му бивши съпруги, дъщеря му Ариан, с негови близки приятели, партньори, колеги и издатели. Техните истории за Тони, споделени след смъртта му, са искрени и пълнокръвни, сърцераздирателни, вбесяващи, но са разказани без притеснения и без спестени от куртоазия подробности.

С тази своеобразна биография съпреживяваме метаморфозите, през които е преминал Бурдейн - от любопитно дете и бунтовен тийнейджър до младия пристрастен към хероина готвач, който винаги е искал да стане писател. Еволюцията му от създаването на „Поверително от кухнята“, заснемането на „Cook’s tour“, „No reservations” и „Parts unknown” до превръщането му в световна знаменитост. Славата, която не му понася, напрежението в живота му и крахът на двата му брака.

Подредени хронологично, всички тези спомени обрисуват една нова, ярка личност, един по-завършен образ на забележителен човек със забележителен живот и разкриват кой е Антъни Бурдейн, какво го е движило и какво го е вдъхновявало.

Дали острият му ум и авантюристичен дух са изпреварили времето, или просто бунтът и непрестаннотo търсене на тръпка и адреналин са били неговият начин да се справя с болката и съмненията? Дали умората е довела до решението му да напусне този свят, или е било нещо друго?

Поверително от кухнята 

Новото издание на автобиографичния роман на Антъни Бурдейн съдържа непубликувани досега материали – емоционално въведение от шеф Ерик Рипер, разговор между Антъни и неговия издател както и ръкописен предговор от самия Бурдейн.

Антъни Бурдейн ще раздразни апетита ви с това съблазнително забавно, на места шокиращо угощение, съставките за което е почерпил от своя 25-годишен опит в дебрите на висшата кухня. Не е забравил и някои от скритите подправки като секса и наркотиците.

От първата изядена от него стрида във Франция до луксозния ресторант на върха на центъра „Рокфелер”, от ресторантите в Токио до дилърите на наркотици в Ийст Вилидж, от гангстерите до плъховете, брилянтно написаният, шокиращо откровен автобиографичен роман на Бурдейн ще ви накара да се смеете до сълзи и да споделите любовта му към храната.

Кулинарни пътешествия 

„Кулинарни пътешествия“ е последната, незавършената книга на Антъни Бурдейн. След ненавременната му смърт неговата асистентка и дългогодишен приятел Лори Уливър довършва пътеводителя, като умело събира уникалните му мисли, наблюдения и възприятия за местата, където е бил, и за храната, която е опитал. Включва и собствените си спомени за съвместните им пътувания, както и есета от близки, приятели и колеги.

Ненаситен пътешественик, Бурдейн е сменил около 12 паспорта през живота си, посетил е близо 100 държави през 250-те дни годишно, в които е бил на път. С „Кулинарни пътешествия“ той ни отвежда до най-любимите си места в 43 държави - от Австралия и Бразилия през Виетнам, Корея, Финландия и Франция, Индия и Израел, Мексико и Мароко, Перу и Португалия до Танзания, Хърватия и Япония.

Този забавен, практичен и откровен пътеводител предлага съвети как да стигнете до тези страни, къде да забавите ход, да спрете и да похапнете, какво да си поръчате и какво да избягвате. Но акцентът винаги е върху любовта и връзката на Бурдейн с даденото място, с неговите преживявания там и с начините, по които храната се преплита с местната култура и традиции.

Информационен лист

Тегло
1295 гр.