Трилогията на Катрин Панкол

Трилогията на Катрин Панкол

52,00 лв.
С вкл. данък

Трилогията на Катрин Панкол:

Жълтите очи на крокодилите
Бавният валс на костенурките
Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник

Година на издаване: 2010/2011/2012
Брой страници: 432/512/684 
Корици: меки

Временно не е налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Купете пълният комплект на известната трилогия на специална намалена цена!

 

Жълтите очи на крокодилите:

Божествената Ирис има всичко – богатство, красив мъж, умно дете, но е неудовлетворена от живота. Талантливата й сестра Жозефин се бори с житейските превратности и с много усилия възпитава двете си дъщери. Неудачникът Антоан изгубва работата си, напуска жена си Жозефин и отива да отглежда крокодили в Кения. Преуспелият Филип, отчужденият съпруг на Ирис, има странни приятели. Това са само някои от героите на една модерна сага, чието действие се развива в Париж и в един развъдник на крокодили в Кения. Книга за съвременните жени и мъже, книга за лъжата, за любовта, за приятелството и парите, за мечтите и предателствата. За това кои сме, какви искаме и какви можем да бъдем. Книга, пълна със смях и сълзи, която се чете на един дъх и напълно заслужава огромния си международен успех.

„Жълтите очи на крокодилите” излиза през 2006 г. и получава престижната награда „Мезон дьо ла Прес”. Следващата година Панкол е удостоена и с наградата за най-добър автор на годината. Междувременно са продадени повече от 1 000 000 екземпляра, а правата са откупени в над десет страни. През първото полугодие на 2010 г. книгата отново е начело на продажбите във Франция и фигурира в списъка на „15-те книги, които се четат на един дъх”, редом с „Милениум” на Стиг Ларшон, „Парфюмът” на Патрик Зюскинд и „Не казвай на никого” на Харлан Коубън.

 

Бавният валс на костенурките:

В „Бавният валс на костенурките“ героите от първата част на трилогията продължават своя изпълнен с любов, омраза, страдание, радост и изненади живот. В Кения крокодил е изял Антоан, съпругата му Жозефин, истинският автор на романа, който сестра й Ирис си е приписала, се наслаждава на възтържествувалата справедливост, самата Ирис е наказана за своя егоизъм с жестока депресия. Прекрасният Филип се влюбва в Жозефин, тя може би ще му отвърне с взаимност. Героите напредват по пътя на живота бавно и упорито като малки костенурки, които се учат да танцуват. Постепенно нещата сякаш тръгват към щастлив завършек.
До деня, в който поредица от убийства нарушава задаващата се идилия.

 

Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник:

В „Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник“ нетърпеливият читател ще проследи съдбата на вече познатите му от първите две части двойки: Жозефин – която постепенно се освобождава от своята нерешителност и се заема с написването на нов роман, и Филип – чиято съдба коренно ще се промени след срещата с една забележителна жена; Ортанс – все така амбициозна и безцеремонна, която ще тръгне по пътя на успеха и голямата любов, и Гари – който храни катеричките в Сентрал Парк, за да не са тъжни в понеделник, и получава неочаквано наследство; симпатичните млади влюбени Зое и Гаетан; злата Анриет и жалкият Шавал; забавните и супердобрички Жозиан и Марсел и техният супергениален двегодишен син Младши. Както и тайнственият Свенлив младеж и голямата му любов Кари Грант... Всичко това описано с лекота, съпричастие, хумор и неподражаемото умение на Катрин Панкол да разказва истории.

Катрин Панкол (родена 1954 г.) е завършила френска филология, преподавала е френски и латински, работила е като журналистка и е живяла е в Ню Йорк, където следва курсове по художествено писане в Колумбийския университет. Още първите два романа й спечелват известност и тя и се отдава само на писане. Издала е общо 15 романа, но най-известна е трилогията, която се открива с „Жълтите очи на крокодилите“, пожънала нечуван успех и изстреляла Панкол сред най-четените автори на нашето време. Следващите два романа с колоритни заглавия „Бавният валс на костенурките“ и „Катериците от Сентръл парк са тъжни в понеделник“ затвърждават репутацията й. Панкол е преведена на 25 езика, а от книгите й са продадени над три милиона екземпляра.

 

Препоръчваме и най-новата книга на Катрин Панкол
"Наричайте ме Скарлет".

Нов