Лъжовен свят

Лъжовен свят

12,00 лв.
С вкл. данък

Лъжовен свят

Автор: Орхан Кемал
Година на издаване: 2013
Брой страници: 326
Корици: меки
Размери: 14х21 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

Един от най-достойните и ценени майстори в световната литература - Орхан Кемал - е изиграл изключително важна роля в развитието на турския роман, без да изгуби ни най-малко от своята виталност, останала все така ярка и блестяща въпреки изминалите години. Ето защо неговите герои и техните съдби продължават и до днес да вълнуват читателя. Силата на неговия реалистичен подход към човека е най-мощната преграда, която не позволява на книгите му да остареят.

"Лъжовен свят" разказва историята на мечтите и живота в света на филмите, произведени в турския Холивуд - Йешилчам - в чиито чертози попада младата героиня. А кое ли момиче не мечтае да заблести като звезда в примамливия свят на киното, на омагьосващия киноекран? Но какво остава скрито зад него? Неминуемият сблъсък на блян и действителност.

 

За автора:

Pоден e на 15 септември 1914 г. в Джейхан, Турция; умира от спонтанен мозъчен кръвоизлив през 1970 г. в София, по време на гостуване в България. Като младеж работи в текстилни фабрики и се запознава с тежкия физически труд. По-късно преживяванията му ще повлияят върху творчеството му. Когато е съвсем млад, прогресивните политически възгледи му донасят 5-годишна присъда. Тази мрачна страница от живота му обаче е белязана от съдбовна среща. Младежът се запознава с поета Назъм Хикмет – една от най-важните фигури на турската литература. Преживяванията на писателя през затворническите му години и възгледите му, споделени и оформени от Хикмет, са публикувани в неговите мемоари. Днес е считан за един от класиците на съвременната турска литература. Автор е на около 30 романа и една пиеса, както и на 12 разказа, а по творбите му има над 20 филмови адаптации. Персонажите на Кемал и историите им предизвикват сравнения с големи имена от световната литература, например Чарлз Дикенс и Джон Стайнбек.

9789546900456
Нов