Власт и институции. Учебник по история и цивилизации за 11. клас за профилирана подготовка - Модул 1. Учебна програма 2023/2024

19,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Даниел Вачков

Издателство: Клет България

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 192

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"Драги ученици,

През тази година в часовете за профилирана подготовка по история и цивилизации ви очаква едно вълнуващо пътешествие във времето и пространството. Ще проследите всички исторически епохи от зората на човешката цивилизация до утвърждаването на модерната държава през XIX век. Ще прекосите обширни територии - от долината на река Нил през Балканите до Атлантическия бряг и отвъд него. Ще видите сходните и различните страни на политическите процеси, протекли във всички тези земи и допринесли, всеки по свой начин, за общото развитие на човечеството.

Урочните единици са изградени, следвайки изцяло приетата от МОН учебна програма за профилираната подготовка по история и цивилизации на модул 1 Власт и институции за 11. клас. Освен това текстовете и методическата част са съобразени с изискването материалът в 11. клас да надгражда знанията от общообразователната подготовка и да усъвършенства ви да анализирате и да обобщавате историческата информация. Вярваме, че така създаден, учебникът максимално ще улесни подготовката ви за държавните зрелостни изпити в края на вашето обучение.

Акцентите в учебното съдържание са поставени върху възникването и еволюцията на държавния политически модел от древността до края на XIX век, оформянето и функционирането на държавните идеологии през Античността, Средновековието и Новото време и върху условията и факторите, които определят и осъществяват държавната политика в областта на международните отношения, икономиката и културата през всички тези епохи."

От авторите

Учебната система по история и цивилизации за 11. клас се състои от:

Модул 1: Власт и институции;

Модул 2: Култура и духовност;

Модул 3: Човек и общество.

Изброените части на учебната система се продават поотделно.

9789543447367

Информационен лист

Височина
29 см.
Ширина
21 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
200 гр.