• Нов
  • Нов

Ръководство по обща и молекулярна цитогенетика

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Севдалин Георгиев и др.

Издателство: Пенсофт

Година на издаване: 2008 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 174

Тегло: 306 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Определянето на специфични ДНК и РНК последователности чрез in situ хибридизаците има важно значение за съвременната биологична наука. In situ детекцията на вирусни ДНК секвенции е от интерес за диагностициране на различни заболявания при човека. Идентифицирането на специфични секвенции в хромозомите е особено важно за съвременния геномен анализ, което ще позволи нов поглед и прочит на генната експресия и това до голяма степен определя ключовата рола на in situ хибридизационните техники при съвременните молекулярни анализи.

В ръководството са представени преди всичко най-важните протоколи отнасящи се до основните in situ хибридизационни техники - FISH, GISH, ISH, PRINS, както и техниките свързани с приготвянето на олигонуклеотидните проби с радиоактивно и нерадиоактивно белязване, тяхното хибридизиране с мРНК, вирусна и хромозомна ДНК. Основните методи са подходящи за анализ на отделни клетки, тъкани и цели ембриони.

Това ръководство е подходящо не само за студенти, но и за всеки научен работник, който възнамерява да провежда съвременни молекулярно-генетични, цитогенетични и геномни изследвания при различните еукариотни организми.

Пенсофт
96895464223290

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
306 гр.