Пътувай и смятай

Пътувай и смятай

12,50 лв.
С вкл. данък

Пътувай и смятай

Детска занимателна игра

Материал: картон, пластмаса
Размери на кутията: 27.30х27.30х5.00 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Цел на играта:
Първият играч, който достигне мястото за пристигане (на червения квадрат "Пристигане"), носещ най-много пътници във влака си, печели играта.

Как да играем?
Сглобете дъската за игра и поставете малките "влакови" парчета в съответните картодържатели.

Всеки играч взема по една голяма карта "влак" не зеления правоъгълник "заминаване". Картите с пътници остават на масата за игра с лице нагоре, около игралната дъска

Най-младият играч започва с хвърляне на заровете и придвижва влака си обратно на часовниковата стрелка толкова квадратчета, колкото е показало червеното зарче. Ако стигне до "+" квадратче, трябва да се вземе толкова пътници, колкото показва синьото зарче да ги качи всички на своята голяма карта "влак". Сега е ред на следващия играч да играе.

Когато един играч достигне "-" квадратче, трябва да слязат толкова пътници, колкото показва синьото зарче и да застанат обратно на масата.
Ако един играч, чийто влак вече е пълен, достигне "+" квадратче, то той не може да вземе повече пътници. Играта преминава към следващия играч
Ако играч се оказва принуден да свали повече пътници, отколкото са действително във влака му, той трябва да остави всичките си пътници.
Ако играчът се приближава до края, не е необходимо зарчето да показва точния брой необходим за пристигане, но не трябва да е по-малък.
Играта продължава докато всички играчи са достигнали до мястото на пристигане.

Забележка!
Ако един играч достигне квадрат, който вече е зает от друг, нищо не се случва и новодошлият трябва да следва стъпките, посочени по-горе.

Играчът, който има най-много пътници на влака си при пристигане в края на играта печели.

Комплектът съдържа:
дъска за игра
4 големи карти "влак"
4 малки "влакови" карти
4 картодържатели
32 карти с пътници
2 зарчета

5947504010027
Нов