Занимателна математика - Барт

Занимателна математика - Барт

14,90 лв.
С вкл. данък

Занимателна математика - Барт

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Занимателна математика, логическа игра за цялото семейсттво

 

Целта на играта е да съберете най-много точки като използвате стратегическо планиране, опитайте да вземете плочки с висока стойност, а опонентът да вземе тези с ниски стойности. В края на играта победител е този, който има най-много точки.

 

Има два начина за игра:

  • ниво А - играе се само с положителни числа
  • ниво Б - играе се с положителни и отрицателни числа

Дъската за игра е с 64 квадрата и две поставки за плочките. Буквата R означава ред, а C - колона.

Начало на играта:
Поставете дъската в средата на масата и решете дали ще играете ниво А или ниво Б.
Разместете плочките и ги наредете произволно на квадратите на дъската с лицето нагоре. Сложете плочката "усмивка" на дъската с лицето нагоре на произволно място.
Всеки играч завърта стрелката. Започва този с по-голямото число. Пак той избира дали ще вземе плочки от редовете (хоризонтално) или от колоните (вертикално). Ако първият реши да вземе плочки от редове, другият играч взема плочки от колонките.
Първият играч взема плочка от реда или колонката на "усмивката". (Напомняме, че единият играч е с редовете, а другия - с колонки). За предпочитане е да се вземат плочки с висока стойност. "Усмивката" се премества на мястото на взетата плочка. Взетите плочки се съхраняват в поставките за плочките. Вторият играч продължава по същия начин.
Играта продължава с редуване на играчите докато на дъската не останат никакви плочки, или докато няма възможност играта да продължи. Ако играч е наред и няма плочка на реда/колоната, която да взема, пропуска ред и играе другия играч.
Ако и двамата играчи нямат ход (около "усмивката" няма плочки по редове и колони), играта свършва. Сумира се сумата от числата на плочките. При игра ниво Б се събират положителните числа, а отрицателните се извеждат от общата сума. Печели този с най-голямата сума.
Играта съдържа:

  • дъска за игра
  • 63 плочки за игра
  • 1 плочка усмивка
  • 1 борд със стрелка и цифри
Нов