• Нов
  • Нов

Карти с динозаври

43,00 лв.
С вкл. данък

Възраст: 3+

Автор: Крум Крумов, Симона Крумова

Издателство: Carrot

Година на издаване: 2024 г.

Издание: 54 карти 

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Комплектът „Карти с динозаври“ включва 54 карти с динозаври. Големият брой динозаври има за цел да представи богато разнообразие от видове през различните периоди, включващо представители с различни размери, уникални и интересни характеристики. Запознаването на децата с динозаврите, те ще получат няколко ползи:

Потапяне в разнообразието:

Включването на голям брой динозаври представя на децата огромното разнообразие, съществувало сред тези праисторически създания. Динозаврите са имали различни форми, размери и приспособления за адаптация, представяйки чудесата на еволюцията и сложността на древните екосистеми.

Основополагащи знания:

Изучаването за различните динозаври създава добра основа за разбирането на палеонтологията и естествената история. Децата могат да разберат основите на тревопасните и месоядните динозаври, различните периоди от време и еволюцията на различни характеристики за адаптация.

Запалване на любопитството:

Като представя комбинация от добре познати и по-малко известни динозаври, този комплект помага да се уловят интереса и любопитството на децата. Някои динозаври, като тиранозавърът или трицератопсът, често са популярни отправни точки и оттам децата могат да изследват по-широкото разнообразие от видове.

Критично мислене:

Изследването на различни динозаври насърчава критичното мислене. Децата могат да сравняват и противопоставят характеристиките, поведението и околната среда на различни видове, насърчавайки аналитични умения и по-задълбочено разбиране на биологичното разнообразие.

Разбиране на контекста:

Разбирането на контекста на това кога и къде е живял всеки динозавър предоставя по-цялостен поглед върху историята на Земята. Това контекстуално обучение помага на децата да разберат концепцията за геоложкото време и променящите се среди, които са повлияли на еволюцията на динозаврите.

Основи на научното мислене:

Изучаването на динозаврите полага основата за разбиране на научните изследвания. Децата могат да разберат процеса на откриване, важността на доказателствата и динамичния характер на научното познание, докато палеонтолозите продължават да правят нови открития.

В крайна сметка целта е да се вдъхнови любопитство и интерес към науката за цял живот. Чрез представеното разнообразие от динозаври, родителите и преподавателите могат да създадат среда, която насърчава изследването и по-задълбочено разбиране на древното минало на Земята.

Картите са подходящи при малки деца (3+) за развиване на говорните умения, изграждане на речников запас, подтикват към диалог между детето и възрастния, към задаване на въпроси. При по-големите деца „Карти с динозаври“ развиват ценни знания, провокират интереса и любопитството по различен начин. Начините за работа с комплекта са десетки – според възрастта и интересите на децата.

9786197460353

Информационен лист

Височина
25,7 см.
Ширина
18 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
200 гр.