Тибетска книга на мъртвите за начинаещи

18,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Лхананг Ринпоче, Морди Ливайн

Издателство: Изток-Запад

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 128

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Тибетска книга на мъртвите е една от най-значимите книги на тибетския будизъм. Тя съдържа текст с напътствия към човека, напускащ този свят, които го подготвят за преживяванията по време на бардо – състоянието между живота и смъртта. Според будистите в момента на смъртта се освобождава огромно количество енергия и тогава имаме шанса да излезем от цикъла на безкрайните прераждания и да постигнем пълно освобождение. Смъртта е последната брънка от безкрайната поредица завършеци, които преживяваме в този живот. А след всеки край идва ново начало.

Тибетска книга на мъртвите за начинаещи е сбито и изчерпателно въведение към класическата творба. Тя разяснява трудните за съвременния човек понятия, заложени в Тибетска книга на мъртвите, и ни показват как да живеем с повече радост и да подхождаме към смъртта с повече лекота.

Авторите лама Лхананг Ринпоче и Морди Ливайн разглеждат кармата, преходността, бардо (или „междинните състояния“) и какво се случва след смъртта, като споделят достъпни практики и прозрения за култивиране на мъдрост и състрадание.

9786190112839

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
200 гр.