• Нов
  • Нов

Богомилството. Неговият манихейски произход и връзката му с Орфей

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Март Атанасов

Издателство: Даскалов-Ст.Загора

Година на издаване: 2019 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 88

Тегло: 136 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Март Атанасов е изследовател в областта на древното изкуство, масонството и Антроиосо-фията. Автор е на книгите "Тракийските стенописи от Казанлък", "Рокфелер център в Ню Йорк и тайните жестове на масонството" 1 н 2 част, и "Земният лик на Бога".

Приведените в тази книга сведения от д-р Рудолф Щайнер, както и тези от Античността и Средновековието, показват, че богомилатото е форма на манихейството, която представлява метаморфоза на определена, предисторическа тракийска орфическа традиция. Тя стои в началото на европейското логическо лтслене. С нея, основаното през III в. от Манес манихейство, се свързва при стъпването си в Тракия, което става през V-VI в., или в областите, които, както казва д-р Щайнер, „по-късно бяха наречени с името България." Оттук произлиза и разгледаният от него факт, че „хората в Европа през по-къс-ните векове, които особено силно развиха такова душевно настроение, бяха наричани „българи "."

От сведения като тези, става ясно, също така, че богомилството има връзка, а и неговата поява съвпада с тази на Светия Граал, на историческата сцена през IX - X в., чийто носител Парсифал е прероденият, по думите на д-р Щайнер, Манес. Тази посока на развитие на лшнихейската и грааловата същност на боголшлството е изследвана, както и влиянията й върху европейската култура!

Даскалов-Ст.Загора
9789544950934

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
136 гр.