Колекция „Скълдъгъри Плезънт“

137,91 лв.
С вкл. данък

Автор: Дерек Ланди

Издателство: Студио Артлайн

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 320 + 320 + 304 + 444 + 472 + 544 + 592 + 700 + 670

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Устат детектив, могъщ магьосник, заклет враг на злото. А, да - и мъртъв... Колекцията включва първите 9 книги от поредицата „Скълдъгъри Плезънт“.

Скълдъгъри Плезънт 

Гордън, чичото на Стефани, пишеше книги на ужасите. Поне тя така си мислеше - до мига, когато той умря и й завеща имението си. Тогава тя откри, че ужасите в книгите му... ами, не са само в тях.

Въвлечена в кошмарен свят на вампири, злодеи и Кухи хора, Стефани намира помощ от необичайно място: Скълдъгъри Плезънт, устатия скелет на мъртъв магьосник: Когато всичко отива по дяволите, Стефани има късмет, че не е просто обикновено 12-годишно момиче - а Скълдъгъри има късмет, че вече е мъртъв.

Дали злото ще победи? Ще спрат ли Стефани и Скълдъгъри да се препират достатъчно за дълго, за да спасят света? Едно е сигурно: лошите няма да разберат откъде им е дошло.

Да играеш с огъня 

Устат детектив, могъщ магьосник, заклет враг на злото. А, да - и мъртъв... Знаете как е - тъкмо си мислиш, че си спасил света, и се появява нов коварен злодей с непобедимо чудовище и започва да сее разруха.

О, да, и главата ви е само череп. Партньорът ви е тринадесетгодишно момиче. И нямате представа какво да правите...

Безликите 

Виждали сте какво ли не дори преди някакъв злодей да си науми да предизвика края на света. Валкирия и Скълдъгъри ще направят всичко по силите си, за да предотвратят това бедствие. Няколко души ще бъдат наранени, но накрая сигурно всичко ще се подреди... Е, не и този път.

Мрачни дни 

Никой не е защитен от порастването, дори да е с магически умения, както Валкирия Каин ще се увери лично. Нейният любим немъртъв партньор-скелет Скълдъгъри Плезънт е затворен в друго измерение заедно с зловещи богове и е малко вероятно да си прекарва добре.

Спасителната мисия е наистина наложителна, но малцина искат детективът с тъмно минало да се върне. Не стига това, а и лошите пак се опитват да завладеят света, подпомогнати от армия гладни зомбита и наскоро освободен зъл магьосник с ясен план за отмъщение. А и има ясно пророчество за скорошния край на света. Валкирия, ти си на ход...

Тленни обвивки 

Докато те се опитват да измъкнат известен убиец от непобедимо зло, Валкирия предприема и своя лична тайна мисия. Задачата й я отвежда до смъртта и дори отвъд нея.

Освен това, всички Останки, стотици разкривени души, които превръщат хората в марионетки, се измъкват и започват да търсят могъщество, достатъчно голямо, за да ги води. Изправени пред такива непреодолими трудности, Скълдъгъри, Валкирия, Гастли и Танит не могат да се доверят на никого. Дори и един на друг...

Вестителят на смъртта 

Некромантите не се нуждаят повече от Валкирия да бъде техният Вестител на смъртта и това са добри новини. Има само една уловка. Има си причина некромантският орден да не се нуждаят повече от нея - защото те вече са си намерили Вестител на смъртта - човекът, който ще отвори вратите между живота и смъртта. А това са много, ама много лоши новини...

Царството на злото 

Като че ли не бяха достатъчно проблемите в магическия свят, а сега и светът на смъртните трябваше да се включи. Хора, подбрани на случаен принцип, или може би не, са заразени с... магия! Но това не е най-лошото...

Оказва се, че Скълдъгъри и Валкирия ще трябва да се борят не само срещу обичайните заподозрени, а и срещу някой със сила много по-голяма от тяхната.

Последната битка на Мъртъвците 

Най-накрая войната започна. Но това не е война между добро и зло или между светлина и мрак - това е война между Убежища. Твърде дълго Ирландското убежище е подложено на поредица от атаки, които са на път да доведат света до неговия край, така че останалите Убежища искат да вземат нещата в свои ръце!

Съюзници се превръщат във врагове, приятели в съперници, а Скълдъгъри Плезънт и Валкирия Каин трябва да се съюзят с Мъртъвците, ако искат да имат някакъв шанс да изравнят баланса в силите и да разкрият огромната конспирация, планирана с години.

Но докато тази война е едва започнала, една друга битка започва в самата Валкирия. Даркесата - нейната безумно силна тъмна страна - е на път да се покаже на повърхността. И ако Валкирия се подхлъзне дори за миг, Даркесата ще изпепели целия свят.

Смъртта на светлината 

Войната между Убежищата беше спечелена, но не и без своите жертви. След загубата на Валкирия Каин, Скълдъгъри Плезънт е принуден да използва всички средства, за да открие и спре Даркесата, преди тя да успее да превърне света в черни безжизнени пепелища.

Затова той събира екип от войници, ловци на чудовища, убийци, престъпници... и дори отражението на самата Валкирия, доказало убийствените си способности. Войната може и да е свършила, но финалната битка предстои. И не всички ще излязат живи от нея...

Веселбата свърши. Почти...