Колекция „Скълдъгъри Плезънт“ (книга 10 - 14)

100,98 лв.
С вкл. данък

Автор: Дерек Ландиг

Издателство: Студио Артлайн

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 514 + 454 + 646 + 616 + 676

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Устат детектив, могъщ магьосник, заклет враг на злото. А, да - и мъртъв... Колекцията включва последните 5 книги от поредицата „Скълдъгъри Плезънт“.

Възкръсване 

Много неща са се променили. Сега Роърхейвън е град, в който магията може да вирее свободно. Валкирия Каин е извън играта от години, възстановявайки се от битката срещу вътрешното си его, Даркесата, която почти унищожи нея, а и всички останали.

Е, някои неща, обаче, никога не се променят - все още има лоши хора, които се опитват да вършат лоши неща, а и Скълдъгъри Плезънт си е все там, за да ги спре. Той успява да убеди Валкирия да се присъедини към него само за двадесет и четири часа, след като разкрива план за възкресяване на ужасно зло. Но им липсва още едно попълнение в екипа - някой, който е незабележим, някой, който може да работи под прикритие.

Появява се Оумън Даркли. Ученик в новата академия "Коривъл". Обикновен във всяко едно отношение. Двадесет и четири часа да спасят света. Един стилно облечен скелет. Една съсипана млада жена. Един тийнейджър, който дори не знае кой е следващият му час.

Това няма как да завърши добре...

Полунощ 

Времето изтича... Сега ще поиграем на една игричка, Валкирия. Обичаш ли игри? Дано да обичаш. Тази е много забавна. Наричам я „Хайде да спасим Алис“. Правилата са следните: Трябва да го направиш сама...

Бедлам 

В отчаяни опити да открие изгубената душа на сестра си, Валкирия Кейн се изправя срещу Голямото убежище, а Скълдъгъри не може да направи абсолютно нищо, за да я спре. Великият план на Абисиния трябва да бъде осъществен в нощ, в която магията ще се разгърне навсякъде, съпроводена от ужас и кръвопролития, а единственият, който може да предотврати войната и да спаси милиони хора, е Оумън Даркли.

Когато лудостта плъзва около него, когато скрити врагове излизат на светло, а Валкирия е въвлечена в отчаяното изпълнение на своите задачи, Оумън няма избор, освен да се превърне в герой, какъвто никога не е искал да бъде...

...или да умре, докато се опитва.

Сезони на войната 

Задава се война. Скълдъдгъри и Валкирия са изпратени на тайна мисия отвъд познатото, която ги отвежда в изоставена страна на магия и мрачен, необуздан ужас. Именно там Валкирия ще трябва да се бори не само с врагове, желаещи смъртта ѝ, но и със собствените си самоунищожителни импулси.

Само пълзейки през мрака, тя ще успее отново да се изправи в светлината...

Жив или мъртъв 

Още няколко дни и светът ще се промени до неузнаваемост. Милиарди животи ще бъдат заличени в окончателното, отчаяно търсене на Детето на Безликите – същото Дете, което ще спомогне за завръщането на древните властелини на земята. Ако искат да предотвратят това, Скълдъгъри Плезънт и Валкирия Каин имат само един последен избор: да убият Дамокъл Крийд.

Докато протести разтърсват магическия град Роърхейвън, а на хоризонта се задават бунтове и революции, Валкирия трябва да реши коя иска да бъде: героиня, която рискува всичко в името на благородния идеал, или убийца, която жертва собствената си душа в името на човечеството.

Решението трябва да бъде взето, а времето изтича.