Колекция „Борис Априлов“ (3 книги)

44,70 лв.
С вкл. данък

Автор: Борис Априлов

Издателство: Ракета

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 124 + 206 + 240

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Колекцията включва заглавията „Маймунската кожа“, „Великата суета“ и „Сладка морска сол“. Три книги от виртуоза на перото - Борис Априлов.

Маймунската кожа 

Петър Манев мрази хората, но тъй като не му липсва великодушие, мрази и себе си. Религията му е свързана с копнежа за друга форма на живот и когато се налага да намери предназначение на една маймунска кожа, пъзелът на неговото съществуване се подрежда. Геологът се отправя към африканската джунгла, но не като човек, а като горила. Постепенно забравя своята вродена природа и само от време на време сънува любовниците от близкото си минало.

Как ще се развие този спектакъл на фантастичните хипотези?

Великата суета 

Представете си как ви събуждат с новината, че шейсет мъже ви очакват, готови на всичко за вас. А сега забравете за развлекателните сюжети, които могат да произтекат от горната фикция. Историята в тази книга е за любовника, който умее да обича, но не и да присъства. Както и за твореца, който се продава добре, но не се е доказал пред самия себе си.

А може би и за всеки, който крие страховете и комплексите си, докато живее с трескавия копнеж да се превърне в по-добра своя версия.

Сладка морска сол 

Готови ли сте да отделите време на онази любов, която лежи в сърцето ви като морско дъно? Бихте ли потърсите вдъхновение там, където се случва мръсния, но напълно истински живот? Осмелявате ли се да бъдете капитани на собствените си ветроходни яхти? Борис Априлов го е направил, а ако познавате автора най-вече от приключенията на Лиско, със сигурност ви предстои вълнуваща среща с прозата му за възрастни.

Каним ви да отпиете от любовта му към солената вода с истории за бивалия и небивалия живот на Българското Черноморие между 50-те и 80-те години на миналия век. Компания ще ви правят рибари и лентяи, гларуси с жълти бански, почиващи, които не могат да си почиват, деца с безбрежни мечти, влюбени полякини и един мъж с очила, който наблюдава, чувства и пише.‌