• Нов
  • Нов

Кърт Вонегът: Закуска за шампиони

16,91 лв.
С вкл. данък

Автор: Кърт Вонегът

Издателство: Кръг

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 296 

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Забавен и пленителен роман, но и много плашещ.“ – „Ню Йорк Таймс“

„Това не е книга, в която всички си получават заслуженото накрая“, предупреждава Кърт Вонегът. Защото в живота не става така. Нито пък в творчеството на американския модерен класик.

„Закуска за шампиони“ описва свят, в който хората са се превърнали в роботи, управлявани от проводниците в главата си и химикалите, които поглъщат. Най-голямата пандемия са идеите, с които се заразяват като чума, а имунитет срещу налудността няма. Този свят не е фантастичен. Този свят е нашият свят.

В подобна атмосфера самият Вонегът се превръща в протагонист на собствения си роман и се среща със своя емблематичен герой – пропадналия писател на научна фантастика Килгор Траут. Истината, която прозира зад измислицата, е толкова болезнена, че ако до последната страница на „Закуска за шампиони“ не полудеете, то поне ще сте уверени в лудостта на човечеството.

Кърт Вонегът (1922 – 2007) е американски писател, автор на четиринайсет романа, множество разкази, пиеси и нехудожествени текстове. Участието му във Втората световна война оставя траен белег в съзнанието му и в цялостното му творчество. Острото негодувание на Вонегът към функционирането на човешкото общество се проявява във всеки ред на безкомпромисната му сатира.

9786192650094

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
300 гр.