• Нов
  • Нов

Произведения 1: Сънища във вещерската къща

13,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Х. Ф. Лъвкрафт

Издателство: Метеор

Година на издаване: 2022

Издание: меки корици

Брой страници: 204

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Първият том от избраните произведения на Х. Ф. Лъвкрафт (1890 – 1937) представя не само творчеството на един от най-странните автори на миналия век, но и неговата биография, неговите ексцентрични философски идеи, художествения и научния контекст на творчеството му и не на последно място – неговия чудовищен пантеон.

Вестител на извънкосмически светове, които нахлуват в „реалния“ свят, Лъвкрафт изобретява и художествената им форма. Сам настоява на неповторимото си място в модерната литература като създател на метода на абсолютния реализъм или безкрайния космизъм.

Освен нов превод на едно от най-значимите късни съчинения на Лъвкрафт – повестта „Сънища във Вещерската къща“ (1933), представена в контекста на възникването й, настоящото издание включва писма на Лъвкрафт, студия от Боян Манчев и ценни материали както за верните почитатели, така и за всички, които ще открият необятния свят на чудака от Провидънс за пръв път.

"Откъде да знаем дали тази форма на атомно и молекулярно движение, наречена „живот“, е най-висшата от всички форми? Може би доминиращото същество – най-разумното и богоподобно измежду всички създания – е невидим газ! Или е може би пламтяща и сияйна маса от разтопен звезден прах. Кой може да каже, че хората имат душа, докато скалите нямат?"

Х. Ф. Лъвкрафт

Дошло е време творчеството на Х. Ф. Лъвкрафт да заблести с целия си тъмен блясък.

Метеор
9786197291346

Информационен лист

Височина
16,5 см.
Ширина
11 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
300 гр.