• Нов
  • Нов

Изгубеният свят

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Артър Конан Дойл

Издателство: Litus

Година на издаване: 2016

Издание: твърди корици

Брой страници: 240

Тегло: 312 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Издателската линия „Litus“ на „Изток-Запад“ представя новата си поредица „Фантастика и приключения“ с романа на Артър Конан Дойл „Изгубеният свят“. 

Група изследователи и авантюристи, начело с ексцентричния Чалънджър тръгва на опасно и вълнуващо пътуване, за да докаже съществуването на непокътнат праисторически свят, населен с динозаври и други, смятани за изчезнали, животински видове. 

Публикуван през 1912 г. е първото произведение на Дойл, което среща читателите с образа на проф. Чалънджър. Романът има няколко филмови екранизации, както и тв сериал.

 

Професор Чалънджър изтегли капака на сандъка, надникна вътре, щракна няколко пъти с пръсти и бе чут от пресата да увещава някого: „Хайде, пили, пили!“ След миг някакво ужасно, отвратително същество се появи оттам с драскане и тропот и кацна върху страничната стена на сандъка. Дори неочакваното пропадане на херцога на Дърам в оркестъра в този момент не можа да отвлече вкамененото внимание на огромната аудитория. Муцуната на чудовището приличаше на най-странен църковен орнамент, създаден от болното въображение на някой средновековен строител. То изглеждаше зло и страшно, с малки червени очи, ярки като горящ въглен. В дългата му свирепа уста, която беше полуотворена, имаше два реда зъби като на акула. Рамената му бяха сгърбени и заметнати с нещо, което приличаше на овехтял сив шал. Това бе самият дявол от нашето детство! В аудиторията настъпи хаос – някой пищеше, две дами от първия ред паднаха от столовете си в несвяст, а мнозина от президиума последваха председателя в оркестъра. По едно време имаше опасност от обща паника. Професор Чалънджър вдигна ръце, за да успокои развълнуваното множество...

Litus
9786192090173

Информационен лист

Височина
22 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
312 гр.