• Нов
  • Нов

Предсказанието

14,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Александър Дюма

Издателство: Персей

Година на издаване: 2016

Издание: меки корици

Брой страници: 320

Тегло: 310 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Кралицата-отровителка Катерина Медичи изгрява в романа „Предсказанието“ на Александър Дюма. Писателят разказва предисторията на „Кралица Марго“ в книгата, която сега излиза за пръв път на български. 

Историята на властолюбивата и със силна воля кралица Катерина Медичи - една от най-противоречивите фигури в световната история, се разкрива с целия си демоничен блясък в този малко познат роман на Александър Дюма. Книгата поставя началото на поредицата на Дюма, разказваща за династията Валоа. Романът е завръзката на трагедията, която ще сполети хугенотите по време на Вартоломеевата нощ и която е в центъра на романа „Кралица Марго“.

Франция, средата на XVI век. Крал е младият Франсоа II, женен за шотландската кралица Мария Стюарт. Но управлението на страната реално е в ръцете на кралицата-майка - Катерина Медичи.

За да се спасят от проливен дъжд, херцог Дьо Гиз, маршал Дьо Сент Андре и принц Дьо Конде се отбиват в мизерна крайпътна кръчма. Подслон там потърсва и циганка, която решава да им предскаже бъдещето. Предсказанието е фатално не само за тримата велики мъже, но и за съдбата на кралството. В мрачната кръчма принц Дьо Конде вижда за пръв път красивата Шарлот, дъщеря на маршал Дьо Сент Андре и годеница на най-големия син на херцог Дьо Гиз. Независимо от безбройните си победи на нежния фронт, принцът се влюбва безпаметно в нея. Дълго време след това любовта на Дьо Конде е все по-силна, ала неотстъпчивостта на госпожица Дьо Сент Андре - все по-голяма. Каква е причината, ще стане ясно, когато тайна любовна бележка, попаднала в случайни ръце, се оказва малкото камъче, което ще преобърне колата на цяло едно кралство и ще превърне приятели във врагове. 

9786191610426

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
3 см.
Тегло
310 гр.