• Нов
  • Нов

Призрачно

20,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Чък Паланюк

Издателство: Litus

Година на издаване: 2015

Издание: меки корици

Брой страници: 384

Тегло: 500 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Това е роман изграден от истории: 23 от най-ужасните, шокиращи, изумителни, свиващи стомаха истории, които сте срещали

Докато е на турне през 2003 г. за представянето на романа „Diary“ Чък Паланюк прочита на слушателите си кратка история, озаглавена „Guts“. Това е един от разказите, съставляващи романа „Призрачно“, който излиза през 2005 г. Разказът започва с инструкция към читателите да поемат дълбоко въздух, тъй като историята ще продължи горе-долу толкова, колкото могат да си задържат дъха.

В резултат 40 човека припадат, слушайки, без да дишат. При следващото публично четене на разказа, числото на припадналите нараства до 53, а по-късно до 60. През юни 2005  Паланюк отбелязва, че броя на припадналите е стигнал до 67. Към едно от последните издания на „Призрачно“ Паланюк докладва, че историята „Guts“ е отговорна за 73 случая на припаднали слушатели.

Всичките са разказани от хора, отговорил на обява за артистично уединение. С убеждението, че това е възможност да загърбят всичко, разсейващо ги от създаването на шедьовъра, който са предопределени да напишат, героите,  на този роман в разкази, се озовават в стар театър, изцяло изолирани от външния свят.

Хванати в капан, с постоянно намаляващи запаси от топлина, ток и най-вече храна, отчаянието им расте с всяка минута. Колкото по-безнадеждна става ситуацията около тях, толкова по-отчайващи и крайни стават разказите им. Все по-жестоки, безмилостни и подли ставата и машинациите, с които се опитват, не толкова да се измъкнат, колкото да се превърнат в герои на неизбежния блокбъстър, в които смятат, че ще се превърнат премеждията им в тази борба за оцеляване.

 е една от най-смущаващите и противоречиви книги на майстора на шока Чък Паланюк.

Litus
978619209005

Информационен лист

Височина
22 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
3 см.
Тегло
500 гр.