• Нов
  • Нов

Колекция „Консуело“

74,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Жорж Санд

Издателство: Litus

Година на издаване: 2016

Издание: меки корици

Брой страници: 496 + 480 + 680

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Консуело“ на Жорж Санд е красива история за любовта и смелостта на една млада жена

Бедно момиче, дъщеря на циганка, надарено с необикновен глас спечелва вниманието на композитора и вокален педагог Николо Порпора, който е силно впечатлен от таланта ѝ. Заедно с приятеля си от детските години Андзолето, също надарен с хубав глас, Консуело започва да пее из салоните на Венеция.

Между Консуело и Андзолето започва любовна връзка, но младият мъж отказва да се ожени за приятелката си под предлог, че това ще попречи на музикалната им кариера. Разкривайки изневярата на на Андзолето, Консуело напуска Венеция и се озовава в старинен замък на границата между Чехия и Германия, преминавайки през през поредица от перипетии до самия финал на книгата.

Колекцията включва трите тома на романа.

♦  ♦  ♦

Жорж Санд (1804-1876) е литературният псевдоним на френската писателка Амандин Орор Люсил Дюпен по мъж баронеса Дюдеван. Тази дръзка и свободомислеща жена скандализира френското общество. Освен, че пише под мъжки псевдоним, тя започва да се появява в обществото с мъжки дрехи. Има множество любовни връзки с различни мъже, докато все още е омъжена, а през 1835 г. се развежда.

Сред любимите ѝ са композиторите Ференц Лист и Фредерик Шопен, както и писателите Алфред дьо Мюсе и Проспер Мериме. Известна е обширната ѝ кореспонденция с Гюстав Флобер. Нейният първи роман, Rose et Blanche, е публикуван през 1831 година. Автор е на множество романи, разкази, повести, пиеси и журналистически текстове.

Litus
9786192090159

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.