• Нов
  • Нов

Колекция „Първият закон от Джо Абъркромби“

75,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Джо Абъркромби

Издателство: Колибри

Издание: меки корици 

Брой страници: 480 + 520 + 544

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Реализъм, хумор, насилие и неповторима атмосфера се подреждат във фантастичен пъзел, който ще желаете да „редите“ (четете) отново и отново, прелиствайки страниците на книгите от „Първият закон“.

Колекцията „Първият закон от Джо Абъркромби“ включва:

„Гласът на острието“ („Първият закон“ 1);

„Преди да увиснат на въжето“ („Първият закон“ 2);

„Последният довод на кралете“ („Първият закон“ 3).

Гласът на острието 

„Гласът на острието“ дава началото на едно приключение в брилянтно замислен свят, който едновременно плаши и очарова. Логън Деветопръстия, инквизитор Санд дан Глокта, капитан Джизал дан Лутар и Първият магус Баяз са част от героите в този свят, а първата си среща с тях ще помните винаги. И няма да имате търпение за следващата.

Преди да увиснат на въжето 

Как се защитава един цял град, подложен на обсада, когато врагът те превишава многократно по численост, а от твоята страна на стената виждаш само предатели? Инквизитор Глокта не би се поколебал да побегне, ако нямаше онзи неприятен проблем с ходенето...

Същевременно най-некадърният командир от армията на Съюза получава командването на най-зле обучената и екипирана дивизия в Англанд, но иронията на съдбата не свършва с това просто да го постави в грешния момента на грешното място. Първият магус повежда странна група от авантюристи през руините на миналото.

Най-мразената жена от южния континент, най-страховитият мъж от Севера и най-арогантният победител в Турнира, който Съюзът някога е виждал, трябва да намерят начин да изпълнят грандиозния му замисъл, без преди това да се избият помежду си. Тайните от миналото ще бъдат разбулени. Кървави битки ще бъдат спечелени и изгубени. На заклетите врагове ще им бъде простено... но не и преди да увиснат на въжето.

Последният довод на кралете 

Краят наближава. Но изходът на войната в Севера е все така неясен. Кралят на северняците отстоява здраво позициите си и само един човек е в състояние да го спре. Най-добрият му приятел и най-стар враг: време е Кървавия девет да се завърне у дома. Убеден, че начинанието не си струва болката и страданието, Джизал дан Лутар е готов да се откаже от преследването на слава и почести и да се оттегли от войнишкия живот, за да заживее с любимото момиче. Любовта обаче се оказва не по-малко болезнена, а славата има онзи неприятен навик да връхлита, когато човек най-малко я очаква.

Далеч от бойното поле, в столицата на Съюза, тече друга битка. Без остриета и брони, но не по-малко жестока и кървава. Дните на бляскави кавалерийски атаки са отдавна зад гърба на началник Глокта, но за негов късмет в тази война оръжието в ръка не е от значение. С изнудване, заплахи и мъчения той е не по-малко смъртоносен. Престолът на върховния крал на Съюза се клати. Останалият без наследници Гуслав V е на смъртно легло и над кралството надвисват нови заплахи - селячеството се бунтува, а главите на благородническите фамилии протягат алчни ръце към короната. Спасяването на света е в ръцете на Първия магус.