• Нов
  • Нов

Наричайте ме Александра

17,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Еспидо Фрейре

Издателство: ТониПрес

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 312

Тегло: 352 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Сякаш са шахматни фигури, Романови мълчаливо се готвят за ново преместване. Царица Александра мечтае да види омъжени четирите си дъщери. След абдикацията на царя вече се е отказала от грандиозните планове за малкия Алексей, надявайки се да се отдаде на спокоен живот някъде далеч от светския. Чувства липсата на приятеля си Распутин – единственият мъж след любимия ѝ Ники, който истински я е разбирал.

На последното място, където са отведени с очакване да бъдат освободени, Александра се заема да задоволи любопитството на дъщерите си за своето минало, като описва един изпълнен с трагедии живот, но озарен от щастието на споделената ѝ гореща любов с Ники. Любов, която предават и на децата си и се превръща в бастиона, крепящ ги неразделни и силни до фаталния им край.

Еспидо Фрейре (Билбао, 1974 г.) дебютира като писателка с радващия се на великолепен прием от страна на критиката роман „Ирландия“ (1998 г.), получил наградата на френските книжари „Милпаж“ за чуждестранен роман-откритие. През 1999 г. става най-младата носителка на престижната литературна испанска награда „Планета“ с романа си „Замразени праскови“ (Melocotones helados). Автор е на девет романа и на поредица очерци, сборници с разкази, няколко младежки романа, а така също на поезия.

Критиката я определя като един от най-интересните представители на съвременната испанска проза.

Тонипрес
9786197002249

Информационен лист

Височина
21,1 см.
Ширина
14,4 см.
Дебелина
2,1 см.
Тегло
352 гр.