• Нов
  • Нов

Колекция „Тъмната кула“

201,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Стивън Кинг

Издателство: Плеяда

Година на издаване: 2020 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 3924

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Пълна колекция с новите издания с меки корици на поредицата „Тъмната кула“ на Стивън Кинг

„‌Човекът в черно бягаше през пустинята и Стрелецът го следваше.“

Преди повече от 40 години светът прочита това изречение… и вече не е същият.

Епичната сага за „Тъмната кула“ се смята за едно от най-забележителните произведения на Стивън Кинг. Иконичната поредица на майстора на ужаса събира в себе си елементи на научна фантастика, футуристична дистопия, спагети уестърн и фентъзи.

През август 2017 епичната сага оживява на големия екран. Режсьор на филма е Николай Арсел. В ролите се превъплъщават Идрис Елба като Роланд, Матю Маконъхи като Мъжът в черно и Том Тейлър като Джейк.

"Този роман е за мен като моя Кула, а героите му непрекъснато ме преследват, особено Роланд Стрелецът. Представям ли си що за кула е това и какво ще донесе на героя (разбира се, ако успее да се добере до нея)?

И да, и не. Знам само, че вече години наред тази тема ме кара отново и отново да хващам перото... Знам още, че в някакво магическо време Роланд ще се приближи до Тъмната кула, тръбейки с рога си... и ако присъствам, вие, мои читатели, първи ще узнаете за това."

Стивън Кинг

 

Стрелецът 

Романът разказва историята на Pолaнд от Гилeaд, последният Стрелец, който преследва енигматичен магьосник, познат единствено като мъжът в черно. По време на своето бродене из населена с демони пустиня, Роланд се среща с луда пасторка и нейните убиствени последователи, говори с демон и се сприятелява с малко момче от нашя свят на име Джейк.

Това е разказ за битката между доброто и злото, а Стрелецът е олицетворение на самотния герой, познат ни от древните митове и класическите уестърни. 

 

Трите карти 

 

Роланд от Гилеад, последният Стрелец, преминава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Олицетворение на самотния герой от древните митове и от класическите уестърни, той извършва подвизи (и понякога предателства) в името на една-едничка цел – да открие и да запази мистичната пресечна точка на всички светове, всички вселени – ТЪМНАТА КУЛА.

Роланд упорито преследва човека в черно, жертвайки Джейк – момчето, което е обикнал като син. Принуден да избира между Кулата и хлапето, може би дори между проклятието и спасението, той избира Кулата.

 

Пустош 

 

„Пустош“ подхваща разказа за тримата странници в Средния свят няколко месеца след откриването на третата врата. Еди Дийн се е отказал от хероина, двете личности – Дета и  Одета – са се обединили, превръщайки я в силната и по-уравновесена Сузана Дийн. 

Ала като надвива Морт в Ню Йорк през 1977, Роланд променя ка, спасявайки Джейк Чеймбърс, момчето, което вече е загинало в една друга действителност. Сега двамата съществуват в различни светове, но ги преследва една и съща лудост – парадоксът на „двойните“ спомени. Преди да продължат към Тъмната кула, Роланд, Еди и Сузана трябва да прехвърлят Джейк в Средния свят. Успяват с риск да бъдат погубени, но по пътя попадат в разрушения от враждуващи клики град Лъд. Единственият начин да го напуснат е да се качат на Блейн – обезумял, направляван от компютър еднорелсов влак, който заплашва да ги погуби, ако не измислят гатанка, чийто отговор той не знае. 

Магьосникът 

 

Роланд, Еди, Сузана, Джейк и неговият трокен оцеляват, след като полуделият влак Блейн катастрофира, обаче се оказват впримчени в алтернативна версия на град Топика в Канзас, опустошен от смъртоносен грипен вирус. По пътя към стъкления дворец, издигащ се в далечината, чуват вибриращия метален звук на изтъняването – мястото, на което материята на съществуването почти се е износила. Устройват си лагер наблизи Роланд разказва на ка-тета си за друго изтъняване, на което се е натъкнал едва четиринайсетгодишен.

През последвалата дълга нощ той пренася приятелите си в Средния свят от далечното минало, в крайбрежното градче Хамбри; там той се влюбва в красивата Сюзан Делгадо, там, заедно с приятелите си Алейн и Кътберт се сражава със злодеите на Джон Фарсън, който с помощта на магическото кристално кълбо, частица от Дъгата на  Мерлин, е подпалил последната война в Средния свят.

Вълците от Кала 

 

Членовете на Роландовия ка-тет отново са заедно, ала цената, която плащат, е твърде висока. В заключителния епизод от историята те изминават последния етап от пътя към Тъмната кула. Макар да са спасили Сузана, ще се изправят пред врагове, с които трябва да се справят и които могат да ги унищожат. 

 

Песента на Сузана 

 

‌Вълците от Кала са сразени, но ка-тетът е изправен пред ново изпитание. Демоничната Мия обсебва тялото на Сузана Дийн, за да роди демонското дете,  рожба на две майки и на двама бащи. Това същество ще погуби Роланд. Мия открадва Черната тринайсетица, преминава през неоткритата врата и се озовава в Ню Йорк през 1999-а.

С помощта на манните, пътуващи през световете, Еди и Роланд ще последват Сузана, а отец Калахан, Джейк и животинчето Ко трябва да намерят Калвин Тауър и да спасят магическата роза, израснала на неговия празен  парцел. Ала ка – съдбата – има други  планове.

Еди и Роланд се озовават в Ийст Стоунхам , щата Мейн – там някогашният враг на Еди, гангстерът Балазар, им е устроил засада. Те ще се изправят не само пред смъртта, а и пред техния създател, млад автор на име Стивън Кинг. 

 

Изгубени гласове, част 1 

 

В първата част от седмата, последна книга за Тъмната кула, членовете на Роландовия ка-тет остават единни, макар да са разпръснати в различни посоки и измерения на времето. Джейк и отец Калахан, придружавани от животинчето Ко, влизат в ресторанта „Дикси Пиг“, без да подозират с какъв кошмар ще се сблъскат и какво ще ги сполети.

В другия свят Сузана-Мия се намира в болничната стая на ужасите в Тъндърклап, където ражда чудовищното създание Мордред, жадно за човешка плът. Тя не успява да го застреля, но убива другите служители на Аления крал, спасява се и бърза за срещата с Джейк. Междувременно Роланд и Еди са в Мейн с Джон Кълъм и търсят мястото, на което често се появяват врати към паралелните светове. Отчаяно искат да се съберат с другарите си, но си дават сметка, че е важен само светът, от който искат да избягат.   

Тъмната кула, част 2 

 

Членовете на Роландовия ка-тет отново са заедно, ала цената, която плащат, е твърде висока. В заключителния епизод от историята те изминават последния етап от пътя към Тъмната кула. Макар да са спасили Сузана, ще се изправят пред врагове, с които трябва да се справят и които могат да ги унищожат. 

Изминали са много години, откакто Кинг подхваща епичното повествование за последния оцелял стрелец; сега той приключва вълнуващия си разказ, подреждайки последните късчета от пъзела.“

Тъмната кула: Вихър през ключалката 

 

Роланд и членовете на неговия ка-тет оставят зад гърба си Изумрудения дворец и се отправят към Кала Брин. Ала ги застига мразовеят – ураганен вятър, който помита всичко по пътя си. Пътешествениците се барикадират в единствената оцеляла сграда, до която успяват да се доберат. Очаква ги дълга нощ. От онези нощи, през които край лагерния огън се разправят страшни истории. И Роланд започва да разказва.

На Малкия Бил Роланд разказва приказката „Вихър през ключалката“, която майка му му е чела, когато самият той е бил дете. А тази история е хубава – в нея се разказва за момчето Тим, което по-късно хората ще нарекат Смелото сърце. За да върне зрението на майка си, Тим се впуска в опасно приключение из Необятната гора, пълна с дракони, с блатни хора мутанти и с… магии.