• Нов
  • Нов

Най-влиятелните владетелки в историята на света

19,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Анна Покровская

Издателство: Паритет

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 256

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Тази книга разкрива голяма част от истината за най-известните жени-владетелки в световната история. Тя разказва за изключително силните и харизматични личности на Нефертити, Олга, Анна Ярославна, Елизабет Първа, Мария Стюарт, Мария Медичи, Анна Австрийска, кралиците Виктория и Тамара... Тези изключителни жени са управлявали с размах и са създавали историята наравно с мъжете.

И до днес жените-владетелки предизвикват особен интерес и се приемат за необичайно явление, но тяхна е заслугата за създаването на велики империи, за завладяването на огромни територии и превземането на могъщи държави. Жените са изкусни интригантки, когато става дума за власт, и блестящи военни стратези, когато трябва да се води умела политика.

Владетелките, за които се разказва в тази книга, категорично опровергават остарелите стереотипи за „слабия пол“ и доказват, че света може да бъде успешно управляван с финес и нежни ръце. Присъствието на тези жени в историята оставя ярък отпечатък върху хода ѝ, а подробностите за личния им живот продължават да предизвикват интереса на хиляди читатели.

9786191534845

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14,5 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
300 гр.