• Нов
  • Нов

Утринна треска

13,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Петер Гардош

Издателство: Авлига

Година на издаване: 2017 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 244

Тегло: 240 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В романа „Утринна треска“ унгарският писател и филмов режисьор Петер Гардош разказва истинската любовна история на собствените си родители, за която научава едва след смъртта на баща си. Тя е описана в 96 трогателни писма, които родителите му си разменят непосредствено след освобождаването им от концентрационни лагери в края на Втората световна война и по време на лечението им в шведски рехабилитационни центрове.

25-годишният оцелял от Холокоста Миклош е осъден на смърт повторно, този път от туберкулозата. Той обаче обявява война на собствената си съдба и решава, че трябва да си намери жена. За целта изпраща едни и същи писма на 117 унгарски момичета, които също като него се лекуват в Швеция. Така започва всичко...

„Утринна треска“ е книга за страстта, жаждата за живот и предателството, за истинското и лъжливото приятелство, за съмнението и вярата, за тържествуващата сила на любовта.

Книгата е преведена на над 30 езика.

Едноименният филм „Утринна треска“, режисиран от автора Петер Гардош, спечели специалната награда на журито на международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ през август 2016 г. във Варна.

9786197245134

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2,2 см.
Тегло
240 гр.