• Нов
  • Нов

Тома Неверни: Роман за Караваджо

17,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Атле Нес

Издателство: Изида

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 176

Тегло: 150 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Гениален и скандален, Микеланджело да Караваджо е един от най-забележителните италиански художници. Когато не участва в гуляи и сбивания или не е преследван заради смъртна присъда от папата, той създава оригинални творби, различни от тези на всички преди него. Изпълнените му с драматизъм картини го превръщат не само в най-прочутия художник в Рим в зората на XVII век, но и в основоположник на бароковата живопис. Влиянието му отеква векове след неговата преждевременна смърт.

Романът на норвежкия писател Атле Нес се фокусира точно върху най-бурните моменти от живота на Караваджо. Той скандализира с натуралистичните си картини, на които рисува римски куртизанки като светици. Буйният му нрав го забърква в неприятности, от които знатните му покровители трябва да го измъкват. До момента, в който той е предизвикан на дуел и убива опонента си.

Чуйте гласовете на хора, които са го познавали – блудници, градски чиновници, учени, художници като Петер Паул Рубенс… Свидетелските им показания защитават или отричат деянията на Караваджо.

Книга, пропита с кръв, безнравственост и мрак, с ужасите на реалността, но и с обещание за светло бъдеще, доброта, полза от новото. История с множество гледни точки, която цели да разкрие многопластовия характер и живот на големия художник.

Изящно издание с цветни илюстрации.

9786192351427

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
150 гр.