• Нов
  • Нов

Евреите и изграждането на съвременния капитализъм. Без цензура

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Вернер Зомбарт

Издателство: Веси

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 268

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Във времената на непълно развитото капиталистическо стопанство евреинът е минавал за представител на насоченото изключително към печеленето на пари стопанско виждане. Не „лихварството“ го е отличавало от християнина, не и стремежът към печалба, нито трупането на богатство, а това, че не е вършел всичко скришом, вършел го е съвсем открито и си е признавал прямо това. Както и че е преследвал своите делови интереси безогледно и безпощадно.

Ако като господари на търговията с менителници евреите са и основатели на съвременната фондова борса, то ние трябва да отбележим също и много важният факт, че те са придали на борсата и борсовата търговия своя особен отпечатък. Сторили са това, очевидно бидейки „бащите на срочните сделки“, създатели на техниката за борсовата търговия, пък ако щете - и бащи на борсовата спекулация.“

Вернер Зомбарт

Вернер Зомбарт (1863 - 1941) е сред най-бележитите германски икономисти от началото на ХХ в., допринесъл за развитието на стопанската мисъл както в общ план, така и в конкретни направления. Особено ценни са неговите исторически изследвания върху ранния и съвременния капитализъм, където той обръща особено внимание върху социално-политическите основи на предприемачеството.

9789546488534

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
300 гр.