• Нов
  • Нов

Мегазаплахи

28,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Нуриел Рубини

Издателство: Изток-Запад

Година на издаване: 2020 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 304

Тегло: 350 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Запътили сме се към най-тежката световна катастрофа, освен ако не съумеем да се защитим от десет ужасяващи заплахи накуп...

Наричат световноизвестния икономист Нуриел Рубини „д-р Гибел“, докато не става ясно, че предупрежденията му за жилищната криза от 2008 г. и последвалата Голяма финансова криза са верни, а тогава вече е твърде късно. В своята книга „Мегазаплахи“ той прави много по-страшни прогнози – такива, които ние пренебрегваме на собствен риск.

Съществуват поне десет припокриващи се, взаимносвързани заплахи, които са толкова сериозни, че Рубини ги описва като мегазаплахи, като всяка една от тях потенциално засилва другите. От най-лошата дългова криза, която светът познава, през наливането на твърде много пари от страна на правителствата и инфлацията, която това причинява, през блокираните за движението на работна ръка и стоки граници до засилването на новата надпревара за световно господство между Китай и САЩ, пандемиите и климатичните промени, които могат да поразят директно нашите най-населени градове, и заплахата за нашите работни места от страна на изкуствения интелект – ние сме изправени пред не една, не две, а десет причини за настъпване на катастрофа.

Не само за читателя ще бъде по-добре да прочете тази книга, но и светът ще е едно по-добро място, ако се вслуша в посланието ѝ.

Насим Никълъс Талеб

9786190114260

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
350 гр.